Рецепт Кіш з куркою фото

Кіш з куркою
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Тісто , Молочні продукти , Птах , Курка
Вегетаріанське харчування
На обід , На святковий стіл
Випічка , Кіш
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 40 хв.

Кіш - це відкритий пиріг з пісочного тіста з начинкою і вершковою заливкою. Він дуже ситний і хороший як в теплом, так і в холодному вигляді. Розповім, як приготувати киш з куркою для сімейної вечері.

Опис приготування:

Ця страва повноцінно можна ставити на стіл замість гарніру. Овочі для цього пирога можна використовувати будь-які на ваш розсуд. Прекрасно поєднуються з куркою шпинат і гриби. У вершкової заливці все виходить ніжним, дуже соковитим і апетитним. Експериментуйте!

  • Вершкове масло - 150 грам
  • Борошно - 260 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Крем - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Куряча грудка - 300 грам
  • Кольорова капуста - 200 грам
  • Брокколі - 200 грам
  • Зелена цибуля - 1 пучок
  • Вершки - 200 мілілітрів (для заливки)
  • Яйце - 2 штуки (для заливки)
1
Масло з морозилки натріть на тертці і з'єднайте з борошном. Добре місите до утворення крихти.
2
Додайте в тісто яйце, сметану і сіль. Замісити тісто щільне, загорніть його в харчову плівку і відправте в холодильник на 30 хвилин.
3
Відварене куряче філе нарвіть на волокна або наріжте ножем. Сир натріть на великій тертці.
4
Капусту і брокколі відварити в підсоленій воді і наріжте невеликими скибочками.
5
У роз'ємну форму для випікання викладіть розкачане в коло тісто і розподіліть його, сформувавши бортики. Наколи тісто виделкою, накрийте пергаментом і на 20 хвилин відправте в духовку, розігріту до 200 градусів.
6
Зробіть заливку. Для цього збийте виделкою яйця, додайте вершки, сіль і перець.
7
Викладіть в запечену форму начинку, посипте нарізаною зеленою цибулею і тертим сиром. Залийте підготовленої заливкою. Випікайте півгодини при температурі 200 градусів.

Схожі рецепти