Кіш з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Кіш - це відкритий пиріг з пісочного тіста з начинкою і вершковою заливкою. Він дуже ситний і хороший як в теплом, так і в холодному вигляді. Розповім, як приготувати киш з куркою для сімейної вечері.
Ця страва повноцінно можна ставити на стіл замість гарніру. Овочі для цього пирога можна використовувати будь-які на ваш розсуд. Прекрасно поєднуються з куркою шпинат і гриби. У вершкової заливці все виходить ніжним, дуже соковитим і апетитним. Експериментуйте!
- Вершкове масло - 150 грам
- Борошно - 260 грам
- Яйце - 1 штука
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Куряча грудка - 300 грам
- Кольорова капуста - 200 грам
- Брокколі - 200 грам
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Вершки - 200 мілілітрів (для заливки)
- Яйце - 2 штуки (для заливки)
1
Масло з морозилки натріть на тертці і з'єднайте з борошном. Добре місите до утворення крихти.
2
Додайте в тісто яйце, сметану і сіль. Замісити тісто щільне, загорніть його в харчову плівку і відправте в холодильник на 30 хвилин.
3
Відварене куряче філе нарвіть на волокна або наріжте ножем. Сир натріть на великій тертці.
4
Капусту і брокколі відварити в підсоленій воді і наріжте невеликими скибочками.
5
У роз'ємну форму для випікання викладіть розкачане в коло тісто і розподіліть його, сформувавши бортики. Наколи тісто виделкою, накрийте пергаментом і на 20 хвилин відправте в духовку, розігріту до 200 градусів.
6
Зробіть заливку. Для цього збийте виделкою яйця, додайте вершки, сіль і перець.
7
Викладіть в запечену форму начинку, посипте нарізаною зеленою цибулею і тертим сиром. Залийте підготовленої заливкою. Випікайте півгодини при температурі 200 градусів.