Кіш з куркою і брокколі
(покроковий рецепт з фото)
Брокколі - дуже древня однорічна культура, відома ще з часів Стародавнього Риму. Її називають королевою сімейства капустяних. Мій рецепт, як приготувати киш з куркою і брокколі, дуже вдалий.
З цієї кількості продуктів вийде ось таких два-три рум'яних пиріжка. Все залежить від розміру форми. Начинки теж вистачить. Рецепт, як приготувати киш з куркою і брокколі, подарує вам ароматну, ситну і корисну випічку для всієї родини!
- Дріжджі сухі - 7 грам
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Сіль, перець, спеції - 1, 5 чайних ложки(1 немає. Ложка для тіста і 0, 5 немає. Ложки для начинки.)
- Молоко - 2 склянки(1 стакан молока на 1 пиріг. Якщо готуєте 3 пирога, то і молока потрібно втричі більше)
- Куряче м'ясо відварне - 500 грам
- Брокколі - 300-400 грам
- Борошно - 500 грам
- Рослинна олія - 5-6 Ст. Ложок
- Куряче яйце - 3 штуки (з 3 пирога яєць потрібно втричі більше. Яйця використовуються тільки в заливку. У тесті яєць немає)
- Сир твердий - 200 грам
Просійте в миску борошно. Я просіваю завжди двічі, щоб мука як слід наповнилася повітрям.
У миску влийте молочко (1 склянка). Додайте до нього сухі дріжджі, цукор і сіль. Розмішайте і залиште на 20 хвилин. Дріжджі прокинуться.
Опару влийте в борошно, замісіть тісто. В кінці замісу влийте 4-5 ст. Ложок рослинного масла, замісіть тісто знову.
Затягніть миску плівкою і поставте в вимкненому духовку, мікрохвильовку або в шафу підходити. Важливо, щоб місце було тихим і без протягу.
Тісто підніметься за 2-3 годину. Його слід обмять і розділити на 3 частини. З кожної частини можна зробити пиріг розміром в 22 см. (в діаметрі). Розкачайте тісто, покладіть його в форму. Зробіть бортики.
Відварну курку наріжте або нарвіть на дрібні волокна. Викладаємо в тісто.
Суцвіття брокколі необхідно розібрати і укласти зверху на курку. Окремо відварювати їх не треба. За час запікання все приготується. У мене брокколі заморожена. Її розморожувати не потрібно.
Змішайте стакан молока з 3 яйцями. Додайте трохи солі і дрібку мускатного горіха. Натріть на крупній тертці твердий сир, додайте його в молочну масу.
Перемішайте.
Залийте начинку отриманою масою. Акуратно перенесіть пиріг в розігріту духовку, випікайте при 180 градусах близько 30-40 хвилин. За румяности на поверхні пирога ви зрозумієте, чи готовий він.
Пиріг подайте до столу. Ось все і готово.