Кіш лорен з сьомгою і брокколі
(покроковий рецепт з фото)
Відкритий смачний пиріг з основою з пісочного тіста і ситної, смачною начинкою - це відмінне рішення для вечері. Приготувати цей пиріг зовсім нескладно, у вас все вийде чудово і смачно!
Смачний відкритий пиріг з корисною та смачною начинкою і чашечка ароматного чаю ... Що може бути краще для вечері або сніданку? Давайте приготуємо смачний французький киш - пиріг з начинкою з сьомги і брокколі. За допомогою цього рецепта приготування киш лорен з сьомгою і брокколі вийде у вас зовсім без праці!
- Сьомга - 400 грам (філе)
- Брокколі - 250-300 грам
- Сир твердий - 100-150 грам
- Яйце - 2 штуки
- Крем - 200 грам
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Вершкове масло - 125 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка(1/4 - в тісто, інше в начинку)
- Цукор - 1/4 чайних ложки
- Вода крижана - 2-3 Ст. Ложок (по необхідності)
Тісто будемо готувати в блендері. Викладаємо в чашу борошно, сіль, цукор і шматочки холодного масла. Перемішуємо-рубаємо в крихту. Додаємо воду, швидко замішуємо тісто. Відправляємо його в холодильник на годину.
Брокколі бланшируємо в киплячій воді хвилини 3-4. Потім воду зливаємо, а брокколі нехай остигає.
Філе сьомги нарізаємо шматочками.
І такими ж шматочками нарізаємо брокколі.
Викладаємо в миску сьомгу, брокколі. Додаємо натертий на крупній або середній тертці сир. Перемішуємо.
Тісто дозріло. Дістаємо його і розгортаємо в пласт товщиною приблизно 0, 5 см. Викладаємо у форму для випічки, акуратно розрівнюємо, притискаємо до бортикам.
Покриваємо тісто фольгою або пергаментним папером, а зверху насипаємо горох або квасоля. Це робимо для того, щоб тісто при випічці не піднімався і у нас вийшла гарна рівна основа. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 7-8
Для заливки змішуємо до однорідності сметану і яйця, посолимо.
Викладаємо начинку з сьомги, брокколі та сиру в спечену основу, разравниваем її і заливаємо сумішшю сметани і яєць. Можна зверху посипати сиром. Випікаємо хвилин 30. Виймаємо пиріг з форми теплим.