Кіш з куркою і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Словом «киш» французи називають відкритий пиріг. Класичною основою для Кіша готують рубане пісочне тісто.
Але можна його приготувати з листкового або сирного тесту. Начинка для Кіша може бути як солодкою, так і несолодкої. А з заливкою він дуже ніжний.
- Маргарин - 125 грам
- Борошно - 250 грам
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Куряче м'ясо - 1 штука (з одного відвареної курки) начинка)
- Печериці - 500 грам (начинка)
- Цибуля - 1 штука (начинка)
- Вершкове масло - 30 грам (начинка)
- Сіль, перець - За смаком (начинка)
- Мускатний горіх, часникова пудра - За смаком (начинка)
- Сухий грибний бульйон - 2 Ст. Ложки (начинка)
- Вершки - 250 мілілітрів (заливка)
- Яйця - 2 штуки (заливка)
- Сир пармезан - 100 грам (заливка)
- Перець, сіль, мускатний горіх - За смаком (заливка)
1. Тісто ви можете зробити вручну або на комбайні. Борошно просіяти з'єднати з сіллю і засипати в процесор. Маргарин нарізати на шматочки і додати в борошно. Борошно з маслом потрібно порубати до крихти. Порубати борошно з маслом можна і вручну, ножем.
2. Збити яйце і додати в борошно з маслом. Замісити тісто. Викласти тісто на стіл і скачати з нього кулю.
3. Розім'яти руками тісто невеликий коржем і викласти в форму для випічки. Закрити всі дно і зробити бортики. Пальцями зробити рифлений бортик. Поставити форму з тестом в холодильник хвилин на 40.
4. Для начинки порізати м'ясо невеликими шматочками. З грибів вибрати штук 10-12, і нарізати їх красивими скибочками для прикраси верху нашого пирога. Решта гриби нарізати шматочками. Цибулю почистити і дрібно нашаткувати.
5. На сковороді з розігрітим маслом обсмажити цибулю до прозорості і додати всі гриби. Смажити гриби, поки вся рідина не випарується. Коли гриби прожаряться, відкладіть скибочки для прикраси. У решту масу покладіть сухий грибний бульйон і додайте м'ясо. Приправити сіллю і poperčite načinku.
6. Начинка і тісто готові. Залишилося приготувати заливку. Яйця збийте з сіллю. Додайте перець і мускатний горіх. Не перестаючи збивати, вливайте в суміш вершки. Сир натерти на тертці і додати в масу. Заливку потрібно дуже ретельно змішати.
7. Начинку з м'яса і грибів викладіть на тісто і вирівняйте по всьому дну форми.
8. Приготовану заливку вилийте на начинку. Приготовлені для прикраси скибочки грибів розкладіть зверху і злегка втисніть їх в начинку. Духовку розігрійте до 230 градусів і випікайте пиріг близько 15 хвилин. Потім зменшіть температуру до 200 градусів і печіть пиріг до рум'яної скоринки. Залиште пиріг у формі на 10 хвилин. Потім викладайте на блюдо і поїдають це диво.