Рецепт Кіш з куркою і грибами фото

Кіш з куркою і грибами
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Тісто, Пісочне тісто
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Випічка, Пироги, Кіш

Словом «киш» французи називають відкритий пиріг. Класичною основою для Кіша готують рубане пісочне тісто.

Але можна його приготувати з листкового або сирного тесту. Начинка для Кіша може бути як солодкою, так і несолодкої. А з заливкою він дуже ніжний.

  • Маргарин - 125 грам
  • Борошно - 250 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Сіль - 1 щіпка
  • Куряче м'ясо - 1 штука (з одного відвареної курки) начинка)
  • Печериці - 500 грам (начинка)
  • Цибуля - 1 штука (начинка)
  • Вершкове масло - 30 грам (начинка)
  • Сіль, перець - За смаком (начинка)
  • Мускатний горіх, часникова пудра - За смаком (начинка)
  • Сухий грибний бульйон - 2 Ст. Ложки (начинка)
  • Вершки - 250 мілілітрів (заливка)
  • Яйця - 2 штуки (заливка)
  • Сир пармезан - 100 грам (заливка)
  • Перець, сіль, мускатний горіх - За смаком (заливка)
кіш з куркою і грибами - фото крок 1
1. Тісто ви можете зробити вручну або на комбайні. Борошно просіяти з'єднати з сіллю і засипати в процесор. Маргарин нарізати на шматочки і додати в борошно. Борошно з маслом потрібно порубати до крихти. Порубати борошно з маслом можна і вручну, ножем.
кіш з куркою і грибами - фото крок 2
2. Збити яйце і додати в борошно з маслом. Замісити тісто. Викласти тісто на стіл і скачати з нього кулю.
кіш з куркою і грибами - фото крок 3
3. Розім'яти руками тісто невеликий коржем і викласти в форму для випічки. Закрити всі дно і зробити бортики. Пальцями зробити рифлений бортик. Поставити форму з тестом в холодильник хвилин на 40.
кіш з куркою і грибами - фото крок 4
4. Для начинки порізати м'ясо невеликими шматочками. З грибів вибрати штук 10-12, і нарізати їх красивими скибочками для прикраси верху нашого пирога. Решта гриби нарізати шматочками. Цибулю почистити і дрібно нашаткувати.
кіш з куркою і грибами - фото крок 5
5. На сковороді з розігрітим маслом обсмажити цибулю до прозорості і додати всі гриби. Смажити гриби, поки вся рідина не випарується. Коли гриби прожаряться, відкладіть скибочки для прикраси. У решту масу покладіть сухий грибний бульйон і додайте м'ясо. Приправити сіллю і poperčite načinku.
кіш з куркою і грибами - фото крок 6
6. Начинка і тісто готові. Залишилося приготувати заливку. Яйця збийте з сіллю. Додайте перець і мускатний горіх. Не перестаючи збивати, вливайте в суміш вершки. Сир натерти на тертці і додати в масу. Заливку потрібно дуже ретельно змішати.
кіш з куркою і грибами - фото крок 7
7. Начинку з м'яса і грибів викладіть на тісто і вирівняйте по всьому дну форми.
кіш з куркою і грибами - фото крок 8
8. Приготовану заливку вилийте на начинку. Приготовлені для прикраси скибочки грибів розкладіть зверху і злегка втисніть їх в начинку. Духовку розігрійте до 230 градусів і випікайте пиріг близько 15 хвилин. Потім зменшіть температуру до 200 градусів і печіть пиріг до рум'яної скоринки. Залиште пиріг у формі на 10 хвилин. Потім викладайте на блюдо і поїдають це диво.

Схожі рецепти