Kijuç, запечений в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Зізнаюся, що м'ясо в моїй родині їдять набагато частіше, ніж рибу. Це велике упущення, тому сьогодні зробимо рибну страву за найкращим рецептом, на мій погляд.
Запікати рибку будемо цілком, з головою і хвостом, а також зробимо прорізи, в які вставимо скибочку помідора і шматочок лимона. Є рибу відразу не рекомендую, запасіться терпінням і почекайте до охолодження, хоча зробити це дуже складно, адже приємний аромат розноситься по всьому будинку.
- Kijuç - 3 кілограма
- Томати - 2 штуки
- Лимон - 2 штуки
- Сіль і перець - За смаком
1
Рибу зачистите від луски (якщо ще не зробили цього при покупці), видаліть зябра і нутрощі.
2
Залишайте голову і хвіст, так риба не розповзеться, а залишиться целенькая. Гарненько промийте зовні і всередині.
3
Зробіть глибокі надрізи по всій тушці, на невеликій відстані один від одного, але не дорізати до кінця. Приправити сіллю і poperčite.
4
Вимийте томати і лимони, наріжте їх скибочками, в кожен розріз вставте по одному шматочку томата і лимона.
5
На деко викладіть фольгу (пергамент), змастіть маслом і викладіть рибку, запікайте її в розігрітому до 200 градусів духовці сорок п'ять хвилин.
6
Видаліть рибку їх духовки, залиште ненадовго, а потім перекладіть на тарілку, полийте лимонним соком і подавайте після охолодження.
7
Смачного!