Рецепт Кетчуп фото

Кетчуп
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Помідор
Дієтичне харчування , Для діабетиків
На природу
Соуси , До м'яса , Кетчуп
Кількість порцій: 2, 5 L
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Кетчуп (англ. Кетчуп) - традиційний овочевий соус, який виготовляють на основі томатів і подають до м'ясних і овочевих страв. Кетчуп подають як до гарячих, так і до холодних страв. Зараз я розповім детально, як приготувати кетчуп. Я вивела для себе ідеальний варіант в плані способу варіння, кількості солі і цукру, спеції регулюйте на свій смак, орієнтуйтеся на кислоту томатів.

Опис приготування:

Вважається, що рецепт приготування кетчупу був відкритий в Китаї. Тільки з того часу, змінилися не тільки інгредієнти цього соусу, але і спосіб приготування. Спочатку кетчуп готували з анчоусів, грибів, волоських горіхів, ниркових бобів або квасолі, вина і спецій. Такий соус називали «koechiap» або «ke-tsiap», що в перекладі з кантонского діалекту означає «сік баклажана».

Для додання пряного аромату при приготуванні кетчупу можна використовувати різні приправи: корицю, мускатний горіх, запашний перець, гірчичне насіння, імбир, лавровий лист, фенхель, гвоздику та інші.

Багато господині спочатку варять все овочі для кетчупу, а потім протирають двічі через велике і дрібне сито. Я знайшла для себе більш швидкий і легкий спосіб, я спочатку видаляю всі кісточки і шкірки, а потім просто варю кетчуп. Спробуйте мій варіант варіння кетчупу, мені здається він значно економить час!

  • Помідор - 5 кілограм
  • Перець болгарський - 300 грам
  • Яблука - 500 грам
  • Сіль - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 9 чайних ложок
  • Оцет 9% - 3 Ст. Ложки
  • Чорний мелений перець - 0, 5 чайних ложки
  • Орегано - 0, 5 чайних ложки
  • Кориця мелена - 1-2 Щепоток
кетчуп - фото крок 1
1. Підготуйте овочі, ретельно вимийте все. Приступимо! Підготуйте тару для варіння кетчупу, промені всього підійде каструлю з нержавійки з подвійним дном, тоді нічого не пригорить.
кетчуп - фото крок 2
2. Помідори поріжте на 4 частини, пропустіть через соковижималку для томатів. Вийде густий сік без насіння і шкурок.
кетчуп - фото крок 3
3. Болгарський перець занурте в окріп і проваріть 6-7 хвилин, потім обдайте крижаною водою і шкірка зніметься просто руками. Покладіть перець в томатний сік.
кетчуп - фото крок 4
4. Яблука поріжте на 4 частини, видаліть серцевини і шкірку. Додайте їх до соку і перцю.
кетчуп - фото крок 5
5. Поставте масу вариться на 1 час. Овочі за цей час має добре розвариться і розм'якшиться.
кетчуп - фото крок 6
6. Тепер за допомогою погружного блендера (або стаціонарного) пюріруйте кетчуп. Додайте сіль, цукор, спеції, оцет і варіть ще хвилин 30-40, головне добитися бажаної густоти кетчупу, але пам'ятайте, що кетчуп не повинен бути дуже густим, це ж соус, не макарони. І ще момент, гарячий соус більш рідкий, а ось після охолодження він стає густішим.
кетчуп - фото крок 7
7. Мій кетчуп готовий! Я Уваров його на 50%.
кетчуп - фото крок 8
8. Гарячий соус розлийте по стерильним банкам-пляшках (що є) і закрутіть кришками. Переверніть догори дном до повного охолодження, після приберіть в прохолодне місце для зберігання. Відкритий соус зберігати тільки в холодильнику!

Схожі рецепти