Кетчуп
(покроковий рецепт з фото)
Кетчуп (англ. Кетчуп) - традиційний овочевий соус, який виготовляють на основі томатів і подають до м'ясних і овочевих страв. Кетчуп подають як до гарячих, так і до холодних страв. Зараз я розповім детально, як приготувати кетчуп. Я вивела для себе ідеальний варіант в плані способу варіння, кількості солі і цукру, спеції регулюйте на свій смак, орієнтуйтеся на кислоту томатів.
Вважається, що рецепт приготування кетчупу був відкритий в Китаї. Тільки з того часу, змінилися не тільки інгредієнти цього соусу, але і спосіб приготування. Спочатку кетчуп готували з анчоусів, грибів, волоських горіхів, ниркових бобів або квасолі, вина і спецій. Такий соус називали «koechiap» або «ke-tsiap», що в перекладі з кантонского діалекту означає «сік баклажана».
Для додання пряного аромату при приготуванні кетчупу можна використовувати різні приправи: корицю, мускатний горіх, запашний перець, гірчичне насіння, імбир, лавровий лист, фенхель, гвоздику та інші.
Багато господині спочатку варять все овочі для кетчупу, а потім протирають двічі через велике і дрібне сито. Я знайшла для себе більш швидкий і легкий спосіб, я спочатку видаляю всі кісточки і шкірки, а потім просто варю кетчуп. Спробуйте мій варіант варіння кетчупу, мені здається він значно економить час!
- Помідор - 5 кілограм
- Перець болгарський - 300 грам
- Яблука - 500 грам
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 9 чайних ложок
- Оцет 9% - 3 Ст. Ложки
- Чорний мелений перець - 0, 5 чайних ложки
- Орегано - 0, 5 чайних ложки
- Кориця мелена - 1-2 Щепоток