Кетчуп

Кетчуп
Кількість порцій: 2,5 L Час приготування: 2 г. 0 хв.
кетчуп (англ. Кетчуп) - традиційний овочевий соус, який виготовляють на основі томатів і подають до м'ясних і овочевих страв. Кетчуп подають як до гарячих, так і до холодних страв. Зараз я розповім детально, як приготувати кетчуп. Я вивела для себе ідеальний варіант в плані способу варіння, кількості солі і цукру, спеції регулюйте на свій смак, орієнтуйтеся на кислоту томатів.

опис приготування:

вважається, що рецепт приготування кетчупу був відкритий в Китаї. Тільки з того часу, змінилися не тільки інгредієнти цього соусу, але і спосіб приготування. Спочатку кетчуп готували з анчоусів, грибів, волоських горіхів, ниркових бобів або квасолі, вина і спецій. Такий соус називали «koechiap» або «ke-tsiap», що в перекладі з кантонского діалекту означає «сік баклажана».

Для додання пряного аромату при приготуванні кетчупу можна використовувати різні приправи: корицю, мускатний горіх, запашний перець, гірчичне насіння, імбир, лавровий лист, фенхель, гвоздику та інші.

Багато господині спочатку варять все овочі для кетчупу, а потім протирають двічі через велике і дрібне сито. Я знайшла для себе більш швидкий і легкий спосіб, я спочатку видаляю всі кісточки і шкірки, а потім просто варю кетчуп. Спробуйте мій варіант варіння кетчупу, мені здається він значно економить час!

  • помідор— 5 кілограм
  • Перець болгарський— 300 грам
  • яблука— 500 грам
  • сіль— 3 Ст. ложки
  • цукор— 9 чайних ложок
  • оцет 9%  — 3 Ст. ложки
  • Чорний мелений перець— 0,5 чайних ложки
  • орегано— 0,5 чайних ложки
  • кориця мелена— 1-2 Щепоток
кетчуп - фото крок 1 1. Підготуйте овочі, ретельно вимийте все. приступимо! Підготуйте тару для варіння кетчупу, промені всього підійде каструлю з нержавійки з подвійним дном, тоді нічого не пригорить.

кетчуп - фото крок 2 2. Помідори поріжте на 4 частини, пропустіть через соковижималку для томатів. Вийде густий сік без насіння і шкурок.

кетчуп - фото крок 3 3. Болгарський перець занурте в окріп і проваріть 6-7 хвилин, потім обдайте крижаною водою і шкірка зніметься просто руками. Покладіть перець в томатний сік.

кетчуп - фото крок 4 4. Яблука поріжте на 4 частини, видаліть серцевини і шкірку. Додайте їх до соку і перцю.

кетчуп - фото крок 5 5. Поставте масу вариться на 1 час. Овочі за цей час має добре розвариться і розм'якшиться.

кетчуп - фото крок 6 6. Тепер за допомогою погружного блендера (або стаціонарного) пюріруйте кетчуп. додайте сіль, цукор, спеції, оцет і варіть ще хвилин 30-40, головне добитися бажаної густоти кетчупу, але пам'ятайте, що кетчуп не повинен бути дуже густим, це ж соус, не макарони. І ще момент, гарячий соус більш рідкий, а ось після охолодження він стає густішим.

кетчуп - фото крок 7 7. Мій кетчуп готовий! Я Уваров його на 50%.

кетчуп - фото крок 8 8. Гарячий соус розлийте по стерильним банкам-пляшках (що є) і закрутіть кришками. Переверніть догори дном до повного охолодження, після приберіть в прохолодне місце для зберігання. Відкритий соус зберігати тільки в холодильнику! Дивитися рецепт повністью

Схожі рецепти

Домашній кетчуп з гірчицею

Домашній кетчуп з гірчицею

Я зовсім перестала купувати кетчуп в магазині. Мене лякає його склад, а в смаку часто відчувається надлишки оцту. Але від цього соусу я не відмовилася, а просто перейшла на домашній рецепт. Знайомтеся! опис приготування: Чи не сказала б що смак вийшов гострим, а скоріше насиченим. Це все завдя...

читати далі
Кетчуп з кабачків

Кетчуп з кабачків

кетчуп — відмінне рішення для переробки надлишок овочів. Для його приготування можна брати не тільки томати, але і кабачки, а ступінь подрібнення овоча можна регулювати за бажанням. ділюся рецептом! опис приготування: Процес приготування кетчупу сам по собі простий і не займає багато часу. Але...

читати далі
Кетчуп з помідорів на зиму

Кетчуп з помідорів на зиму

Я прагну до того, щоб повністю прибрати з життя своєї родини готові страви з магазину. Намагаюся робити все сама, але це не завжди можливо. На цей випадок рятують домашні заготовки. опис приготування: Любителі пікантних соусів будуть мені вдячні за цей рецепт, адже в ньому я описала, як пригот...

читати далі
Кетчуп з томатної пасти

Кетчуп з томатної пасти

Якщо ви не хочете купувати готовий кетчуп, можете приготувати його самостійно в домашніх умовах з звичайнісінької томатної пасти. Вийде корисний і смачний соус, не гірше магазинного. опис приготування: Якщо вам цікаво, як приготувати кетчуп з томатної пасти, обов'язково прочитайте цей рецепт. ...

читати далі
Кетчуп зі сливами

Кетчуп зі сливами

Нещодавно відкрила для себе дуже вдалий рецепт кетчупу. Дякую зливу, які входять до складу соусу, він виходить більш густий і солодкуватий. Процес приготування дуже простий, дивіться! опис приготування: Загляньте в мій рецепт, я розповім вам, як приготувати кетчуп зі сливами. Сорт слив має вел...

читати далі