Кекси з чорницею
(покроковий рецепт з фото)
Кекси до чаю - дуже навіть доречне частування! Напевно, незважаючи ні на які дієти, кожен спокуситься цією стравою, адже таке поєднання продуктів люблять все. Ось, як приготувати кекси з чорницею.
Коли ви готуєте тісто на кефірі або кислому молоці, можете не гасити соду оцтом. Кислоти досить в кисломолочних продуктах. Якщо ви не впевнені в якості такого продукту, а в наш час все можливо, тоді вже перестрахуйтеся і капніть на соду оцту або збризніть її лимонним соком.
- Борошно - 4, 5 склянки
- Вершкове масло - 200 грам
- Кисле молоко / кефір - 0, 5 L
- Цукор - 300 грам
- Яйця - 3 штуки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Чорниця - 400-500 грам
Дістаємо вершкове масло. Воно повинно полежати в теплі, щоб стати м'яким. Потім розтираємо його з цукром. Вбиваємо туди пару яєць. Все перетираем.
Вливаємо в масляну суміш кисле молоко. Можна використовувати кисле молоко або кефір за бажанням і потребам. Просіваємо борошно порційно, збиваючи вінчиком або міксером. В кінці додаємо соду і ванілін. Гасити соду не обов'язково, так як кисле молоко вже кисла і без проблем вступить з содою в реакцію.
Дістаємо з морозилки чорницю. Її треба розморозити. Краще зробити це заздалегідь, щоб потім вже не чекати. Чорницю перемішуємо з невеликою кількістю борошна, щоб ягоди стали сухими. Вводимо їх в тісто і акуратно перемішуємо.
Беремо силіконову або іншу форму для готування кексів. Змащуємо її олією або просто посипаємо борошном. Викладаємо тісто з начинкою в лунки. Ставимо випікатися в духовку на 20 хвилин при температурі 180 градусів. Дістаємо з часу. Кекси з чорницею вийшли надзвичайно апетитними!