Кекси в чашках
(покроковий рецепт з фото)
Кекси в чашках відмінно підходять для подачі як в теплом, так і в холодному вигляді. Їх дуже зручно подавати на святковий стіл, особливо дітям, вони можуть взяти чашку в руки і не переривати гри.
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати кекси в чашках, дуже зручний варіант подачі випічки. Перед приготуванням переконайтеся, що ваші чашки підходять для випічки в духовці, інакше вони можуть розколотися. Рекомендую додати в тісто не тільки яблучний сік, але і жменю подрібнених горіхів або родзинок. Яблука обов'язково змішайте з корицею і цукром, завдяки цьому вони віддадуть більш яскравий аромат.
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 100 грам
- Борошно - 140 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Яблуко велике - 2 штуки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Яблучний сік - 10-15 мілілітрів
- Кориця мелена - 0, 5 чайних ложки
1. Яйця збийте з цукром в білу піну з допомогою міксера. Додайте розм'якшене вершкове масло і добре перемішайте.
2. Додайте яблучний сік, просіяне борошно, розпушувач і перемішайте ложкою до однорідної консистенції. Керамічну чашку об'ємом 125 мл змастіть вершковим маслом і заповніть тестом на 2/3 обсягу чашки.
3. Потім яблука очистіть від шкірки, наріжте тонкими часточками і змішайте з корицею і цукром. Помістіть яблука зверху.
4. Надішліть кекси в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Готові кекси присипте цукровою пудрою. Смачного!