Рецепт Кекси на День Народження фото

Кекси на День Народження
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл , День народження
Випічка , Солодке , Кекси
Кількість порцій: 20
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ніякої свято, а особливо день народження, не обходиться без солодощів та десертів. Для зручності подачі можна приготувати штучні кексики з начинкою і шапочкою з крему.

Опис приготування:

Такі кекси можна готувати як ванільні, так і шоколадні. Для того, щоб отримати шоколадне тісто, додайте в нього разом з борошном 1-2 ложки какао. А для прикраси можна використовувати будь-який стійкий крем - масляний, білковий, вершковий.

  • Яйце - 4 штуки
  • Цукор - 230 грам
  • Вершкове масло - 80 грам
  • Молоко - 160 грам
  • Борошно - 230 грам
  • Сода - 1 Щепоток
  • Вершки - 500 грам (від 33% жирності)
  • Цукрова пудра - 4 Ст. Ложки
  • Джем - 150 грам
  • Барвник - За смаком
кекси на День Народження - фото крок 1
Для приготування тіста з'єднайте яйця з цукром. Збийте їх в пишну масу.
кекси на День Народження - фото крок 2
Поки яйця збиваються доведіть до кипіння молоко з маслом. Зачекайте щоб масло розтануло.
кекси на День Народження - фото крок 3
Борошно з содою і ваніліном просійте, щоб вона наситилася киснем і тісто було пишніше.
кекси на День Народження - фото крок 4
Акуратно віночком вмішати в тісто борошняну і рідку суміш. Тісто має залишитися пишним і повітряним.
кекси на День Народження - фото крок 5
Готове тісто розлийте по формах для кексів, наповнюючи їх лише на 2/3 обсягу, так як в процесі випікання тісто підніметься.
Поставте в духовку, розігріту до 180 градусів на 20-25 хвилин.
кекси на День Народження - фото крок 6
Готові кекси остудіть і витягніть з них серцевину. Наповніть кекси всередині начинкою - джем, джем, шоколад.
кекси на День Народження - фото крок 7
Для крему з'єднайте жирні вершки з цукровою пудрою і збийте в пишну, стабільну масу.
кекси на День Народження - фото крок 8
Використовуючи харчовий барвник, прикрасьте кекси на свій смак. Дайте їм трохи постояти в холодильнику, щоб крем трохи застиг.
Приємного чаювання!

Схожі рецепти