Капкейкі на День народження
(покроковий рецепт з фото)
Зараз все більшої популярності набирає тенденція на свята випікати маленькі кексики. Їх всіляко прикрашають, роблять різнокольорові крему. Вони виглядають дуже ефектно, діти люблять такі ласощі.
Тепер ви теж дізнаєтеся, як приготувати капкейкі на День народження. Це дуже ніжна випічка з вершків. Як годиться, на контрасті смаку додаються кислі ягідки, як вишня, так і лохина. Ще я вам розповім, як зробити гарну прикрасу, яким ви зможете користуватися і для тортів, і для урочистих пирогів.
- Вершкове масло - 160 грам
- Цукор - 160 грам
- Борошно - 130 грам
- Вершки 33% - 100 грам
- Лохина - 20 грам
- Вишня - 120 грам (без кісточок)
- Цукрова пудра - 60 грам
- Kremciz - 150 грам (або сирний сир)
- Розпушувач - 1 щіпка
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
- Ванільна есенція - 1, 5 чайних ложки
- Крохмаль з водою - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 3 штуки
- Будь-шоколад - 150 грам
130г вершкового масла розм'якшите при кімнатній температурі. Збийте його з яйцями, 130г пісочний, борошном і розпушувачем. Далі додайте вершки (70г) і все перемішайте.
Замішайте тісто, розділіть його на дві частини. В одну додайте лимонну цедру і лохину, а в іншу - 3 краплі ванільної есенції.
Розігрійте духовку до 160 градусів. Викладіть тісто в формочки для випічки, заповнивши їх наполовину. Випікайте 30 хвилин.
А поки приготуйте вишневу начинку. У сотейнику цукор, що залишився з вишнею, доведіть до кипіння разом з крохмалем. Варіть, помішуючи, до загустіння. Капкейк дайте охолонути.
За допомогою кондитерської насадки зробіть отвори в кексах з ванільним тестом. Наповніть їх вишневою остигнула начинкою.
Тепер приготуйте крем. 30г вершкового масла збийте з цукровою пудрою, 3 краплями ванільної есенції, двома ст. Ложками вершків і кремчізом. За допомогою кондитерського мішка прикрасьте вироби.
Шоколад розтопіть на водяній бані. Залийте його в красиві силіконові формочки. Приберіть в холодильник на 1 час.
Прикрасьте капкейкі шоколадками і ягідками вишні. Приємною вам дегустації!