Капкейкі на День народження
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 10 хв.
Зараз все більшої популярності набирає тенденція на свята випікати маленькі кексики. Їх всіляко прикрашають, роблять різнокольорові крему. Вони виглядають дуже ефектно, діти люблять такі ласощі.
Опис приготування:
Тепер ви теж дізнаєтеся, як приготувати капкейкі на День народження. Це дуже ніжна випічка з вершків. Як годиться, на контрасті смаку додаються кислі ягідки, як вишня, так і лохина. Ще я вам розповім, як зробити гарну прикрасу, яким ви зможете користуватися і для тортів, і для урочистих пирогів.
- Вершкове масло - 160 грам
- Цукор - 160 грам
- Борошно - 130 грам
- Вершки 33% - 100 грам
- Лохина - 20 грам
- Вишня - 120 грам (без кісточок)
- Цукрова пудра - 60 грам
- Kremciz - 150 грам (або сирний сир)
- Розпушувач - 1 щіпка
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
- Ванільна есенція - 1, 5 чайних ложки
- Крохмаль з водою - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 3 штуки
- Будь-шоколад - 150 грам
130г вершкового масла розм'якшите при кімнатній температурі. Збийте його з яйцями, 130г пісочний, борошном і розпушувачем. Далі додайте вершки (70г) і все перемішайте.
Замішайте тісто, розділіть його на дві частини. В одну додайте лимонну цедру і лохину, а в іншу - 3 краплі ванільної есенції.
Розігрійте духовку до 160 градусів. Викладіть тісто в формочки для випічки, заповнивши їх наполовину. Випікайте 30 хвилин.
А поки приготуйте вишневу начинку. У сотейнику цукор, що залишився з вишнею, доведіть до кипіння разом з крохмалем. Варіть, помішуючи, до загустіння. Капкейк дайте охолонути.
За допомогою кондитерської насадки зробіть отвори в кексах з ванільним тестом. Наповніть їх вишневою остигнула начинкою.
Тепер приготуйте крем. 30г вершкового масла збийте з цукровою пудрою, 3 краплями ванільної есенції, двома ст. Ложками вершків і кремчізом. За допомогою кондитерського мішка прикрасьте вироби.
Шоколад розтопіть на водяній бані. Залийте його в красиві силіконові формочки. Приберіть в холодильник на 1 час.
Прикрасьте капкейкі шоколадками і ягідками вишні. Приємною вам дегустації!