Кекс з йогуртом
(покроковий рецепт з фото)
Хочу представити вам рецепт, яким я часто користуюся. Розповім, як приготувати кекс з йогуртом. Виходить дивно пишний і смачний кекс, який можна прикрасити свіжими фруктами або глазур'ю.
Це класичний кекс з йогуртом, який можуть приготувати навіть діти. Замісити тісто можна менш ніж за 10 хвилин без змішувача, потрібна тільки одна миска і віночок. Рецепт-виручалочка, тим більше, що кекс добре зберігається в герметичному контейнері протягом декількох днів.
- Яйця - 3 штуки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Мускатний горіх мелений - 1 щіпка
- Ванілін - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Натуральний йогурт - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Оливкова олія - 1/2 склянки
- Лимонна цедра - За смаком
1
Розігрійте духовку до 175 градусів. Дно форми для кексу покрийте папером для випічки, змастіть маслом.
2
У великій мисці змішайте разом йогурт, оливкова олія, цукор, яйця і ванілін.
3
Додайте просіяне борошно, розпушувач, сіль, мускатний горіх, лимонну цедру і добре перемішайте, щоб в тесті не залишилося бульбашок.
4
Вилийте тісто в підготовлену форму і випікайте кекс протягом 50-60 хвилин. Якщо верх швидко стане золотисто-коричневого кольору, то в кінці випічки накрийте кекс листом фольги.
5
Перевірте кекс в середині, проткнув гострим тонким ножем. Якщо кекс готовий, то ніж буде чистим і гарячим, а якщо ще рано, то на ножі залишаться сліди тесту.
6
Готовому кексу дайте охолонути в формі протягом 10 хвилин, а потім викладіть на решітку на столі.
7
Подавайте кекс теплим або повністю остиглим.