Кекс з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Серед випічки кекс найлегше і просте блюдо. Кекси з яблуками печуть частіше за інших. Тому що яблука завжди можна купити, а поєднання бісквіта і яблук виходить дуже смачним.
Кількість порцій: 3-4
- Заголовок для палітурки - 1 Склянка
- Пшеничне борошно в / с - 1 Склянка
- Вершкове масло - 100 грам
- Кефір - 1 Склянка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 200 грам
- Яблука - 2-3 штук
- Горіхи - За смаком
- Ванільний цукор - За смаком
1. Додати в кефір соду і перемішати. Нехай стоїть, поки не з'являться бульбашки. Міксером збити яйця і цукор. Вершкове масло розм'якшити і додати в яєчну суміш. Збивати всі разом.
2. Влити кефір з содою і продовжувати збивати. Тепер потрібно додати кукурудзяну муку. Знову збиваємо. Додати пшеничну муку і добре заважати тісто.
3. Горіхи в цей рецепт можна використовувати будь-які. І кількість візьміть таке, скільки вам захочеться в кексі бачити горіхів. Горіхи треба перебрати і порубати ножем. Засипте горіхи в тісто і перемішайте.
4. Форму для запікання змастити маслом і вилити в нього половину приготованого тесту. Яблука вимити, видалити серцевину і нарізати тонкими часточками. Викласти яблука на тісто.
5. Залити яблука тістом. Духовку прогріти до 180-200 градусів. Випікається кекс близько 50 хвилин.