Кекс з яблуками в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)
За допомогою хлібопічки можна приготувати відмінний десерт до чаю без особливих зусиль. Готувати його можна в декількох програмах ( "торт" або "випічка" ). Ще можна готувати в режимі "солодкий хліб" .
Виявляється, кекси можна готувати не тільки в духовці. Хлібопіч відмінно справляється з цим завданням навіть при відсутності відповідного режиму "кекс" . Наприклад, можна вибрати відразу програму "тісто", а після - "випічка", регулюючи час самостійно. Це добре робити, якщо є оглядове віконце. В результаті виходить дуже смачний кекс з яблуками в хлібопічці!
- Вершкове масло - 125 грам
- Борошно - 1, 5 склянки (мультистакана)
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 1 склянок (мультистакан)
- Ванілін - За смаком
- Сіль - 1 Щепоток
- Яблуко - 1 штук
- Ізюм - 50 грам
1. Вершкове масло потрібно розтопити. Я зазвичай це роблю в мікрохвильовій печі. Послідовність завантаження інгредієнтів в чашу хлібопічки будь-яка.
2. Єдине, що нам потрібно зробити вручну - це збити яйця. Це можна зробити міксером або віночком. Потім додайте їх в чашу хлебочечкі.
3. Додайте нарізане і очищене від шкірки яблуко. Краще вибрати кислі сорти - ідеальне поєднання з солодким тестом.
4. Додайте борошно, цукор, ванілін, родзинки і сіль. Замість яблука можна взяти цукати або будь-які інші фрукти за смаком.
5. Якщо у вашій хлібопічки є режим "кекс", вибирайте його. У мене за такою програмою кекс готується майже 3 годину. Якщо вам потрібно скоротити час, вибирайте режим "солодкий хліб" або "тісто", а потім - "випічка" (заощадите один годину). Відповідно в кожній з цих програм випічка готується по-різному і структура тесту теж буде відрізнятися в готовому вигляді.
6. В режимі "кекс" добре готувати випічку на дріжджах, тому що після замісу тіста воно деякий час підходить в теплі, а вже потім поступово випікається.
7. Після випікання в моїй хлібопічки кекс буде ще годину доходити в теплі. Якщо вам потрібно витягти його швидше, натисніть "стоп" і через деякий час дістаньте випічку. Присипте цукровою пудрою, полийте його згущеним молоком або джемом (в такому випадку в тісто додайте менше цукру). Приємного чаювання!