Кекс на кефірі в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)
Зробив, як приготувати кекс на кефірі в хлібопічці? Всі інгредієнти потрібно попередньо підготувати, а потім викласти в чашу хлібопічки, встановити потрібну програму. Прикрашаю випічку цукровою пудрою.
Кекс можна спекти з шоколадом, сухофруктами, лимонної або апельсинової цедрою. Залежно від різних моделей хлібопічки, час приготування може змінюватися. Кекс трохи охолоджують, а потім нарізаю шматочками і подаю з чаєм або кавою.
- Яйця - 2 штуки
- Цукровий пісок - 1 Склянка
- Кефір - 1 Склянка
- Вершкове масло - 125 грам
- Борошно - 2 склянки
- Розпушувач - 15 грам
- Шоколад - 50 грам
- Цукрова пудра - За смаком
1
У мисці з'єднайте яйця і цукровий пісок, збивайте до утворення пишної піни, не чекайте розчинення цукрових крупинок.
2
До яєчної суміші влийте кефір і продовжуйте збивати далі, розтопіть вершкове масло і введіть його до рідких складових.
3
Борошно з'єднайте з розпушувачем і потроху додавайте до інгредієнтів в мисці, розкришите шоколад і перемішайте.
4
Вилийте тісто в чашу хлібопічки і закрийте кришку, встановіть режим «Випічка / кекс», і готуйте 70 хвилин.
5
Після звукового сигналу про закінчення, дістаньте кекс з чаші і відразу фарбуйте цукровою пудрою, залиште для охолодження і нарізуйте шматочками.