Кекс з яблуками на сироватці
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную спробувати дуже простий, але від цього не менш смачний кекс з яблуками. Практично всі продукти є в наявності у кожної господині.
Ми часто відмовляємося від продуктів, які не дуже знаємо. Ось так і відбувається з сироваткою, яку зазвичай просто виливають. Але ж навіть не велика її кількість значно покращує випічку. Якщо її немає, то замініть кислим молоком. Замість яблук можете взяти грушу або айву. Пригощайтеся!
- Борошно - 100 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Цукор - 1/2 склянки
- Куряче яйце - 1 штука
- Сироватка - 1/4 склянки
- Крем 25% - 1/4 склянки
- Розпушувач - 5 грам
- Ванілін - За смаком
Складові.
Розітріть м'яке масло з цукром, додайте яйце і розітріть до однорідної маси. Додайте сметану і сироватку, перемішайте.
Всипте борошно, ванілін і розпушувач, перемішайте до однорідного стану.
Змастіть форму маслом, покладіть туди тісто. Поріжте яблука і "втопите" їх в тесті.
Випікайте в гарячій духовці при t = 180 приблизно 30-40 хвилин до готовності.
Дайте охолонути, вийміть з форми - і можете подавати.
Смачного!