Кекс з кефіром
(покроковий рецепт з фото)
На кефірі легко можна приготувати дуже смачний кекс. Ніжний, повітряний, з легким ароматом цитруса. Ця випічка безумовно вас порадує не тільки смаковими якостями, але і простотою приготування.
На кефірі можна приготувати велику кількість чудової випічки. Сьогодні я хочу вам розповісти, як приготувати кекс з кефіром. Готувати такий кекс дуже легко і просто. В результаті у вас вийде дивовижно ніжний, повітряний, дуже ароматний і смачний кекс. Якщо ви прикрасите кекс шоколадом або пудрою, кекс із звичайного стане святковим.
- Кефір - 250 мілілітрів
- Борошно - 320 грам
- Яйце - 4 штуки
- Цукор - 250 грам
- Рослинна олія - 100 мілілітрів
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванілін - 1/2 чайних ложки
- Цукрова пудра - 1 Ст. Ложка
- Лимон - 1 штука
- Ізюм - 100 грам
За допомогою міксера на максимальній швидкості хвилин 5 збиваємо цукор і яйця.
Потім додаємо теплий кефір, рослинне масло і перемішуємо вінчиком.
Далі додаємо ванілін, розпушувач і просіяне борошно. Акуратно силіконової лопаткою перемішуємо тісто до однорідності.
З вимитого лимона знімаємо цедру, а сам лимон ріжемо на частини і подрібнюємо в блендері. Кісточки з лимона необхідно прибрати.
Відправляємо цедру і подрібнений лимон в тісто і акуратно перемішуємо.
Ізюм заливаємо окропом і залишаємо на 10 хвилин. Потім його необхідно дуже добре обсушити і додати в тісто.
Ще раз перемішуємо тісто і виливаємо його в форму. Потім відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин.
Через 25 хвилин накрийте кекс фольгою, щоб верх не пригоріла. Готовність кексу перевіряємо зубочисткою або шпажкою: суха, значить кекс готовий.
Чи не діставайте одразу кекс з форми, нехай трохи охолоне в ній. Потім викладіть його на решітку, нехай повністю остигає. Остиглий кекс посипаємо пудрою і подаємо до чаю або кави.