Кефтедес
(покроковий рецепт з фото)
Кефтедес - це грецьке блюдо. Воно являє собою невеликі котлетки, які обсмажуються в маслі. Вони виходять дуже соковитими, а також незвичайними, так як до складу фаршу входить яблуко.
Якщо ви хочете урізноманітнити таке звичне блюдо, як котлети, то спробуйте приготувати їх за грецьким рецептом. Європейці додають в них м'яту і яблуко. Ці інгредієнти відтіняють смак м'яса і робить блюдо соковитим. Щоб дізнатися, як приготувати Кефтедес, прочитайте цей рецепт.
- Свинина - 350 грам
- Яловичина - 350 грам
- Білий хліб - 200 грам
- Молоко - 125 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Петрушка - 1 пучок
- Яблуко - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Струшуючи sushenaya - 1/2 чайних ложки
- Сіль, перець, масло рослинне - За смаком
- Цвітна капуста - 1 штука (гарнір)
- Помідори - 10 штук (гарнір)
- Яйце - 1 штука (гарнір)
- Кунжут, панірувальні сухарі, петрушка, сіль, перець, рослинна олія - За смаком (гарнір)
Білих хліб наріжте або поламайте на шматочки, покладіть в піалку і залийте молоком. Потім очистіть яблуко від шкірки і видаліть серцевину. Натріть його на тертці. Очистіть цибулю, наріжте його кубиками. Петрушку дрібно порубати ножем.
М'ясо промийте, зачистите і обсушити. Потім перейдіть через м'ясорубку або перетворите в фарш в блендері. Змішайте його з яблуком, петрушкою, цибулею і хлібом.
Приправити сіллю і фаршу poperčite, вбийте в нього сирі курячі яйця. Потім все ретельно перемішайте і відбийте фарш про миску.
З отримав фаршу сформуйте котлетки, які повинні бути такого ж розміру, як невеликі помідори.
У сковороді розігрійте олію. Обсмажте на ньому котлетки з обох боків до рум'яної скоринки, потім накрийте сковороду кришкою і тушкуйте котлети десять хвилин.
Для гарніру обсмажте на сковороді помідори. Відваріть в підсоленій воді капусту, розберіть її на суцвіття. Умочуйте їх у збите яйце, панірувальні сухарі і кунжут. Підсмажте капусту на олії і подавайте гарнір разом з котлетками.