Тефтелі в соусі «Кефтедес» 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Як різноманітності традиційних м'ясних страв хочу запропонувати повторити в домашніх умовах цей рецепт. Вашій увазі представляю покроковий процес, як приготувати тефтелі в соусі "кефтедес" .
Основою цієї страви - фарш із яловичини, так що тюфтельки виходять соковитими, але не жирними. Вони хороші тим, що подавати до столу їх можна з будь-гарніром, який вам до душі, овочами. Якщо скористатися допомогою техніки, то підготовчий процес займе всього близько 15 хвилин. Раджу обов'язково спробувати! 
- Фарш із яловичини - 250 грам
 - Хліб - 1 скибочку(+ вода або молоко)
 - Помідори - 250 грам
 - Цибулина - 1 штука
 - Часник - 1 зубчик
 - Зелень - 2 Ст. Ложки
 - Жовток - 1 штука
 - Томатна паста - 1 Ст. Ложка
 - Сіль і спеції - За смаком (перець, обкладинка, лавровий лист)
 - Рослинна олія - За смаком
 

1. У чашу блендера відправте половину очищеного цибулі і часнику, замочений на пару хвилин і віджатий хліб, зелень. Додайте сіль, перець, корицю.

2. Подрібніть до однорідності.

3. Перекладіть все в глибоку миску, додайте фарш і жовток.

4. Додайте додатково солі і спеції при бажанні, ретельно перемішайте.

5. Сформуйте невеликі тюфтельки і викладіть на сковороду з розігрітим рослинним маслом.

6. На сильному вогні обсмажте до рум'яної скоринки.

7. Зніміть тюфтельки і відкладіть поки в сторону. Тим часом обсмажте другу половину цибулі і часнику в олії з лавровим листом.

8. Помідори вимийте, зніміть шкірку, подрібніть в блендері. Можна використовувати консервовані подрібнені помідори. Вилийте в сковороду.

9. Додайте томатну пасту, сіль і спеції.

10. Тушкуйте соус хвилин 5, а після викладіть тюфтельки і тушкуйте на середньому вогні до готовності.
Смачного!
Смачного!