Тефтелі в соусі «Кефтедес»
(покроковий рецепт з фото)
Як різноманітності традиційних м'ясних страв хочу запропонувати повторити в домашніх умовах цей рецепт. Вашій увазі представляю покроковий процес, як приготувати тефтелі в соусі "кефтедес" .
Основою цієї страви - фарш із яловичини, так що тюфтельки виходять соковитими, але не жирними. Вони хороші тим, що подавати до столу їх можна з будь-гарніром, який вам до душі, овочами. Якщо скористатися допомогою техніки, то підготовчий процес займе всього близько 15 хвилин. Раджу обов'язково спробувати!
- Фарш із яловичини - 250 грам
- Хліб - 1 скибочку(+ вода або молоко)
- Помідори - 250 грам
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Зелень - 2 Ст. Ложки
- Жовток - 1 штука
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Сіль і спеції - За смаком (перець, обкладинка, лавровий лист)
- Рослинна олія - За смаком
1. У чашу блендера відправте половину очищеного цибулі і часнику, замочений на пару хвилин і віджатий хліб, зелень. Додайте сіль, перець, корицю.
2. Подрібніть до однорідності.
3. Перекладіть все в глибоку миску, додайте фарш і жовток.
4. Додайте додатково солі і спеції при бажанні, ретельно перемішайте.
5. Сформуйте невеликі тюфтельки і викладіть на сковороду з розігрітим рослинним маслом.
6. На сильному вогні обсмажте до рум'яної скоринки.
7. Зніміть тюфтельки і відкладіть поки в сторону. Тим часом обсмажте другу половину цибулі і часнику в олії з лавровим листом.
8. Помідори вимийте, зніміть шкірку, подрібніть в блендері. Можна використовувати консервовані подрібнені помідори. Вилийте в сковороду.
9. Додайте томатну пасту, сіль і спеції.
10. Тушкуйте соус хвилин 5, а після викладіть тюфтельки і тушкуйте на середньому вогні до готовності.
Смачного!
Смачного!