Кавовий пиріг з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви задумалися, що можна подати на десерт до кави, а головне - приготоване власними ручками, то дивно простий і смачний кавовий пиріг з чорносливом вас не залишить байдужим.
Кавовий пиріг з чорносливом випікається швидко, підготовка тесту не займає багато часу, так як його не треба місити руками. Виходить пиріг розсипчастий, всередині є легка вологість завдяки чорносливу і меду. Любителі цукат і горіхів можуть додати їх в цей рецепт. Результат перевершує всі очікування. До речі, можна натуральну каву замінити розчинною. Смак пирога від цього не зміниться.
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Цукор тростинний - 100-150 грам
- Мед - 2 Ст. Ложки (або потоку)
- Міцну каву - 200 мілілітрів
- Сода - 1 Чайна ложка
- Чорнослив - 200 грам (без кісточок)
- Сіль - 3 грами
- Обкладинка - За смаком (мелена)
- Імбир - За смаком (мелений)
1. Зваріть дуже міцну каву. Дайте йому настоятися. Перелийте його без осаду в зручну посуд, додайте тростинний цукор і мед. Розмішуйте, поки повністю не розчиниться цукор. Поки остигає кава, слід підготувати наступні компоненти за рецептом, як приготувати кавовий пиріг з чорносливом.
2. Борошно просійте, всипте в неї все сухі інгредієнти: сіль, корицю, соду, імбир. У суху суміш влийте каву, все перемішайте віночком, поки маса не стане однорідною. Додайте шматочки нарізаного чорносливу, знову добре перемішайте, поки не суміш не загусне.
3. Застелите форму пекарської папером, змастіть її маслом. Тісто акуратно розподіліть в формі і випікайте в 180-градусної духовці. Час випікання займає 20-30 хвилин.
4. Готовий пиріг дістаньте з духовки, остудіть і тільки після цього змастіть шоколадною глазур'ю або присипте цукровою пудрою.