Рецепт Кавовий пиріг з чорносливом фото

Кавовий пиріг з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто
Пісні страви , Веганські страви
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо ви задумалися, що можна подати на десерт до кави, а головне - приготоване власними ручками, то дивно простий і смачний кавовий пиріг з чорносливом вас не залишить байдужим.

Опис приготування:

Кавовий пиріг з чорносливом випікається швидко, підготовка тесту не займає багато часу, так як його не треба місити руками. Виходить пиріг розсипчастий, всередині є легка вологість завдяки чорносливу і меду. Любителі цукат і горіхів можуть додати їх в цей рецепт. Результат перевершує всі очікування. До речі, можна натуральну каву замінити розчинною. Смак пирога від цього не зміниться.

  • Борошно пшеничне - 250 грам
  • Цукор тростинний - 100-150 грам
  • Мед - 2 Ст. Ложки (або потоку)
  • Міцну каву - 200 мілілітрів
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Чорнослив - 200 грам (без кісточок)
  • Сіль - 3 грами
  • Обкладинка - За смаком (мелена)
  • Імбир - За смаком (мелений)
кавовий пиріг з чорносливом - фото крок 1
1. Зваріть дуже міцну каву. Дайте йому настоятися. Перелийте його без осаду в зручну посуд, додайте тростинний цукор і мед. Розмішуйте, поки повністю не розчиниться цукор. Поки остигає кава, слід підготувати наступні компоненти за рецептом, як приготувати кавовий пиріг з чорносливом.
кавовий пиріг з чорносливом - фото крок 2
2. Борошно просійте, всипте в неї все сухі інгредієнти: сіль, корицю, соду, імбир. У суху суміш влийте каву, все перемішайте віночком, поки маса не стане однорідною. Додайте шматочки нарізаного чорносливу, знову добре перемішайте, поки не суміш не загусне.
кавовий пиріг з чорносливом - фото крок 3
3. Застелите форму пекарської папером, змастіть її маслом. Тісто акуратно розподіліть в формі і випікайте в 180-градусної духовці. Час випікання займає 20-30 хвилин.
кавовий пиріг з чорносливом - фото крок 4
4. Готовий пиріг дістаньте з духовки, остудіть і тільки після цього змастіть шоколадною глазур'ю або присипте цукровою пудрою.

Схожі рецепти