Пиріг «кавовий»
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування "кавового" пирога.
Кількість порцій: 9
- Мелена кориця - 1 1/4 чайних ложки
- Кухонна сіль - 1/8 чайних ложки
- Олія - 8 Ст. Ложок (розтопити і підігріти)
- Цукровий пісок - 1/3 склянки
- Велике яйце - 1 штука (для основи:)
- Жовток - 1 штука
- Сода для випічки - 1/4 чайних ложки
- Кухонна сіль - 1/4 чайних ложки
- Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
- Бавовна - 1/3 склянки
- Вершкове масло - 6 Ст. Ложок (поділити на 6 рівних частин)
- Цукрова пудрячи для присипки - - За смаком
Почнемо з верхнього шару. У миску середнього розміру додайте розтоплене масло, корицю, сіль і цукор.
Все добре перемішайте. Краще використовувати лопаточки, а не віночок.
Після змішування у вас вийде щось схоже на тісто. Дайте йому охолонути 15 хвилин. Протягом цього часу ви можете зайнятися цим основи.
Увімкніть духовку на 160 ° С.
Потім підготуйте форму для випічки (глибоку). Змастіть її маслом для випічки і покладіть фольгу або пергамент як показано на малюнку.
Потім підготуйте форму для випічки (глибоку). Змастіть її маслом для випічки і покладіть фольгу або пергамент як показано на малюнку.
Приступаємо до готування основи. Візьміть глибоку миску і додайте туди цукор, борошно, сіль і харчову соду. Перемішайте все гарненько, переконайтеся що всі сухі інгредієнти були об'єднані.
Продовжуючи помішувати, поступово додайте 6 шматочків масла, по одній за раз. Добре перемішайте, нічого страшного якщо будуть невеликі масні горошинки.
Додайте ваніль, paxtu, яйце і яєчний жовток і збийте все міксером на високій швидкості.
Збивайте поки тісто не стане легким і повітряним.
Потім, перелийте ваше тісто на деко і рівномірно розподіліть по всій поверхні.
Далі, руками, дуже акуратно, інвест, вже остиглий, верхній шар. Створіть хаотичний і неправильної форми узор, але розподіліть його по всій поверхні основи.
Помістіть в духовку деко з випічкою і випікайте протягом 40 хвилин. Потім дістаньте з духовки і дайте йому охолонути протягом 30 хвилин. Потім вийміть торт з форми за допомогою пергаментного паперу і перекладіть на блюдо.
Торт готовий можна розрізати і подавати.
Смачного.