Пиріг кавовий з чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Ароматний, смачний кавовий пиріг з чорносливом з цікавою гамою відтінків нагадує медовий пряник, тільки дуже м'який. До того ж він майже дієтичний, але від цього не менш смачний!
Це дуже простий рецепт, як приготувати кавовий пиріг з чорносливом. Для приготування помадки просійте 3 ст. Ложки какао, додайте 3 ст. L. Цукрової пудри і 1 v л. Крохмалю. Залийте 4 ст. L. Крижаної води і варіть до загустіння, в кінці додайте шматочок вершкового масла.
- Борошно - 250 грам
- Вода - 200 мілілітрів
- Розчинна кава - 3 чайних ложки
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 150 грам
- Розпушувач - 3 чайних ложки
- Імбир - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Чорнослив - 200 грам
- Масло рослинне - За смаком (для змащування форми)
1. Розчинна кава залийте 200 мл крутого окропу.
2. Просіяне борошно з'єднайте з розпушувачем, цукром і перемішайте.
3. У чашу з борошном вилийте каву, додайте корицю, свіжий корінь імбиру і мед. Ложкою замісіть тісто.
4. Чорнослив наріжте на 2-3 частини і додайте до тесту.
5. Роз'ємну форму змажте рослинним маслом і викладіть тісто, розрівняйте лопаткою. Випікайте 20-30 хвилин при температурі 180 градусів.
6. Готовий пиріг покрийте шоколадною помадкою або цукровою пудрою, прикрасьте шматочками чорносливу.