Кавовий пиріг в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Наша сім'я давно відязикалася від покупних булочок і подібних борошняних виробів. Я намагаюся кожні два дні запікати цікаву випічку, яка б була завжди до речі до чаю. Ось один з варіантів.
У такій справі мене рятує мультиварка. Поклав всі необхідні інгредієнти для тіста, заздалегідь їх змішавши, - і корж готовий. Також можна зробити легкий крем. Саме таку випічку я і зробила. Про те, як приготувати кавовий пиріг в мультиварці зі сметаною, детально описано нижче.
- Борошно - 250 грам
- Крем - 400 грам
- Яйце - 2 штуки
- Розчинна кава - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 11 Ст. Ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Цукрова пудра - За смаком
- Вода тепла - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 10 грам
Збийте міксером яйця з 5 ст. Ложками цукру до повітряної піни.
Кава розведіть у воді. Додайте його до яєць разом зі сметаною і содою, продовжуючи збивати на повільній швидкості.
В кінці додайте борошно і замішати тісто. Дно мультиварки змастіть маслом і влийте в нього тісто.
Поставте режим "випічка" з 50 хвилин. Готовий корж остудіть.
Для крему змішайте сметану з цукром до єдиної консистенції. Коржі розрізати вздовж і промажте кремом.
Залиште просочуватися пиріг в холодильнику на 2 годину, а перед подачею посипте його пудрою. Приємного чаювання!