Кавовий чізкейк без випічки
(покроковий рецепт з фото)
Легшого в приготуванні десерту для мене, мабуть що немає. Готується дуже просто, а результат гарантований. Байдужих не буде, він просто тане в роті. Беріть на замітку рецепт!
Якщо ви ще жодного разу не готували кавовий чізкейк, то цей рецепт точно для вас. Він дуже простий у приготуванні, а результат приголомшливий. Дотримуйтесь покроковому рецептом і рекомендацій і готуйте із задоволенням.
- Печиво шоколадне - 114 грам
- Молоко - 120 мілілітрів(100 мл. - в чізкейк, 20 мл. - для приготування шоколадного ганаша)
- Сир "маскарпоне" - 150 грам
- Желатин - 10 грам
- Цукор - 100 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Крем - 100 грам
- Вершки - 100 грам(10% жирності)
- Пакетик ванільного цукру - 1 штука
- Кава мелена - 2 чайних ложки (з гіркою, готову каву - 85 мл.)
- Шоколад - 20 грам (по бажанню, для прикраси)
Підготуйте інгредієнти.
У чашу блендера викладіть печиво і вершкове масло, пробийте в крихту.
Викладіть крихту з печива з маслом в форму, утрамбуйте, поставте в холод, можна в морозильну камеру. У рецепті використано роз'ємне кільце діаметром 16 см.
Замочіть желатин в молоці до набухання.
Збийте mikserom маскарпоне, вершки, ванільний цукор, сметану, цукор.
Збивайте до пишної піни, поки міксер не залишатиме чітких рельєфних слідів.
Підготуйте мелену каву.
Зваріть міцну каву, при цьому кавовий макуха не викидайте. Охолодіть до кімнатної температури. Якщо ви варите каву в турці, то просто охолодіть його повністю.
Нагрійте при помішуванні молоко з желатином приблизно до 60 градусів, до розчинення желатину. Охолодіть до кімнатної температури.
Влийте желатинову масу в вершково-сирну суміш, збийте.
Влийте кави, збийте.
Додайте кавовий макуха, збийте. Були збентеження, що він осяде на дно, але побоювання не підтвердилися, вони були рівномірно розподілені по всій масі.
Влийте отриману кавово-вершково-сирну масу в форму. Поставте на холод на 3-4 години для застигання.
Акуратно витягніть чізкейк з форми, для цього ножем або кондитерським шпателем пройдіться вздовж стінок форми. На цьому кавовий чізкейк готовий. Його можна присипати тертим шоколадом, какао або шоколадним ганаш.
Для приготування шоколадного ганаша візьміть приблизно 20 грам шоколаду, влийте 1-2 ст. Ложки молока. Короткими імпульсами по 10 секунд розтопіть шоколадну масу в мікрохвильовій печі.
Розмішайте шоколадну масу, скромно охолодитися, щоб вона була в міру в'язка, перекладіть в кондитерський мішок.
Нанесіть на чізкейк шоколадну сіточку.
Наливайте кави і насолоджуйтеся кавовим чізкейк. Він зовсім несолодкий, освіжаючий, просто блаженство!