Рецепт Кастелла фото

Кастелла
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Японська кухня
Тісто , Бісквітне тісто
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Бісквіт
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Рецепт цього смачного бісквіта португальські мореплавці завезли в Японію ще в XVI столітті, з тих пір японці довели його приготування до досконалості. Спробуємо і ми приготувати медову Кастелло.

Опис приготування:

Рецепт приготування цього бісквіта дуже простий, але при цьому вимагає дотримання температурного режиму і послідовності виконання всіх дій, які детально описані в покрокової інструкції.

  • Яйця - 5 штук
  • Мед - 50 грам
  • Борошно пшеничне - 100 грам
  • Цукор тростинний (коричневий) - 77 грам(15 г - на підсипку форми, 62 г - в тісто)
  • Цукровий пісок - 62 грам
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Гаряча вода - 2 Ст. Ложки
кастелла - фото крок 1
Підготуйте продукти відповідно до рецепту.
кастелла - фото крок 2
Заздалегідь поставте духовку на розігрів (180 градусів) і підготуйте форму. Якщо форма не силіконова, то для підстраховки застеліть дно форми папером для випічки.
кастелла - фото крок 3
Щоб папір прилипла до боків форми, змастіть їх вершковим маслом.
кастелла - фото крок 4
Потім закріпіть паперові бортики.
кастелла - фото крок 5
Дно підготовленої форми посипте коричневим тростинним цукром.
кастелла - фото крок 6
З'єднайте білий і тростинний цукровий пісок.
кастелла - фото крок 7
Цукор перемішайте.
кастелла - фото крок 8
У мед влийте дві столові ложки гарячої води.
кастелла - фото крок 9
Перемішайте мед з водою.
кастелла - фото крок 10
Просійте борошно два-три рази, щоб вона збагатилася повітрям.
кастелла - фото крок 11
Відокремте жовтки і білки від 5 яєць, один білок приберіть для наступних рецептів, він нам не знадобиться.
кастелла - фото крок 12
До 4 білків додайте дрібку солі.
кастелла - фото крок 13
І збийте на невеликих оборотах до легкої піни.
кастелла - фото крок 14
Частинами додайте змішаний цукровий пісок і збивайте до його розчинення.
кастелла - фото крок 15
Потім по одному введіть яєчні жовтки, продовжуючи збивати.
кастелла - фото крок 16
У збиту масу по столовій ложці всипати борошно і знову продовжуйте збивати.
кастелла - фото крок 17
В останню чергу влийте мед і збивайте на найбільшій швидкості.
кастелла - фото крок 18
В кінцевому рахунку, тісто виглядає пишним, весь цукровий пісок повинен розчинитися.
кастелла - фото крок 19
Влийте тісто у форму для випічки, при цьому проціджуйте його через сито.
кастелла - фото крок 20
Тісто розрівняйте по всій поверхні. Щоб позбутися від пухирців зверху і всередині, підніміть форму з тестом над столом і кілька разів вдарте об поверхню столу, тим самим ми ще раз вирівняємо тісто і позбудемося бульбашок усередині, зробити це треба 3-4 рази. Духовка до цього часу вже розігрілася до 180 градусів. Випікати слід приблизно 50 хвилин. Перші 20-30 хвилин дверцята духовки відкривати не слід. Готовність перевіряйте зубочисткою. Після того, як бісквіт випікся, злегка відкрийте дверцята духовки і залиште його всередині протягом 15-20 хвилин.
кастелла - фото крок 21
Злегка остиглий бісквіт дістаньте з духовки.
кастелла - фото крок 22
Вийміть бісквіт з форми.
кастелла - фото крок 23
Оберніть бісквіт харчовою плівкою і дайте йому"відпочити" декілька годин (не менше 1 годину).
кастелла - фото крок 24
У бісквіта зріжте бічні кромочкі, наріжте на порційні шматочки.
кастелла - фото крок 25
Можна посипати зверху цукровою пудрою.
кастелла - фото крок 26
А тепер можна насолодитися пишним і ароматним бісквітом, він відмінно підходить і до чаю, і до кави. Крім того, можна подати до випічки джем або варення.

Схожі рецепти