Рецепт Каша з карамелізованою гарбузом фото

Каша з карамелізованою гарбузом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Крупи, Гарбуз, Пшоно і пшениця
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На сніданок
Гарячі страви, Каші

Рецепт пшоняної каші з карамелізованою гарбузом. Розкішний варіант для недільного сніданку! Солодкі шматочки гарбуза ідеально поєднуються з пшёнкой. Виходить справжні ласощі!

Нижче я розповім докладніше, як приготувати кашу з карамелізованою гарбузом. Якщо любите, то в карамель можна додати корицю, кардамон і апельсинову цедру. Замість пшоняної каші можна зварити рисову або вівсяну.

  • Пшонка - 100 грам
  • Молоко - 300-320 мілілітрів
  • Вершкове масло - 25 грам
  • Цукор - 2-3 Ст. Ложок
  • Вершки - 3-4 Ст. Ложок
  • Гарбуз - 60-80 грам
  • Сіль - 1 щіпка
каша з карамелізованою гарбузом - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
каша з карамелізованою гарбузом - фото крок 2
Доведіть до кипіння молоко, додайте дрібку солі і промите пшоно. Варіть кашу півгодини під кришкою на повільному вогні.
каша з карамелізованою гарбузом - фото крок 3
На середньому вогні розтопіть цукор до рідкого стану. Додайте шматочок масла, перемішайте.
каша з карамелізованою гарбузом - фото крок 4
Влийте вершки, ще раз перемішайте до однорідного стану.
каша з карамелізованою гарбузом - фото крок 5
Додайте гарбуз порізану кубиками, перемішайте, щоб вона повністю покрилася карамеллю. Обсмажуйте гарбуз 10-12 хвилин до золотистого кольору.
каша з карамелізованою гарбузом - фото крок 6
Викладіть кашу в тарілку, додайте карамелізуватися гарбуз. Смачного!

Схожі рецепти