Каша з карамелізованою гарбузом
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт пшоняної каші з карамелізованою гарбузом. Розкішний варіант для недільного сніданку! Солодкі шматочки гарбуза ідеально поєднуються з пшёнкой. Виходить справжні ласощі!
Нижче я розповім докладніше, як приготувати кашу з карамелізованою гарбузом. Якщо любите, то в карамель можна додати корицю, кардамон і апельсинову цедру. Замість пшоняної каші можна зварити рисову або вівсяну.
- Пшонка - 100 грам
- Молоко - 300-320 мілілітрів
- Вершкове масло - 25 грам
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок
- Вершки - 3-4 Ст. Ложок
- Гарбуз - 60-80 грам
- Сіль - 1 щіпка
Підготуйте всі інгредієнти.
Доведіть до кипіння молоко, додайте дрібку солі і промите пшоно. Варіть кашу півгодини під кришкою на повільному вогні.
На середньому вогні розтопіть цукор до рідкого стану. Додайте шматочок масла, перемішайте.
Влийте вершки, ще раз перемішайте до однорідного стану.
Додайте гарбуз порізану кубиками, перемішайте, щоб вона повністю покрилася карамеллю. Обсмажуйте гарбуз 10-12 хвилин до золотистого кольору.
Викладіть кашу в тарілку, додайте карамелізуватися гарбуз. Смачного!