Салат з карамелізованою грушею
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся рецептом, як приготувати салат з карамелізованою грушею. Це вишуканий салат, в якому поєднується смак солодкої груші, хрусткою зелені і терпкого пармезану.
Горіхи підійдуть будь-які, я використовувала кешью, але кедрові, волоські або мигдальні теж підійдуть. Зелень вибирайте на свій смак, але раджу звернути увагу на фрілліс або айсберг, вони самі хрусткі. Салат готуватися дуже просто, а виглядає ефектно!
- Груша - 1 штука
- Пармезан - 50 грам (веганські)
- Кешью - 50 грам
- Топінамбур сироп - 2 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Білий винний оцет - 1 Ст. Ложка
- Бальзамічний оцет - За смаком
- Сіль - За смаком
- Листя зелені - 1/2 пучка
Підготуйте всі інгредієнти.
Розріжте грушу навпіл, видаліть серцевину і кісточки. Потім наріжте грушу уздовж на тонкі скибочки.
Розігрійте сковороду на середньому вогні з невеликою кількістю оливкової олії. Додайте сироп топінамбура і білий винний оцет. Обсмажте грушу в сковороді з двох сторін до золотистого кольору. Перекладіть на тарілку.
Порубати горіхи ножем на шматочки середнього розміру.
Обсмажте кешью в останньому соку від груш.
Овочечистка наріжте пармезан на великі скибочки.
Викладіть в тарілку салатні листя, потім грушу і тертий сир. Зверху посипте горіхами.
Полийте салат оливковою олією і бальзамічним оцтом, приправити сіллю.
Салат з карамелізованою грушею готовий, смачного!