Рецепт Каша пшоняна з гарбузом фото

Каша пшоняна з гарбузом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Крупи, Гарбуз, Пшоно і пшениця
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, Для дітей, На швидку руку, На сніданок, Полудень
Гарячі страви, Каші

Таку кашу особливо добре варити восени, коли плоди гарбуза найстигліші, насичені і солодкі. Але і в інший час гарбуз можна знайти в магазині. Розповім, як приготувати кашу пшоняну з гарбузом.

Готую кашу з гарбузового пюре з додаванням гарбузового насіння. Можна доповнити блюдо сухофруктами, горіхами, свіжими ягодами і фруктами. До столу страву подають гарячою. Каша - це смачне, ситне і корисне початок робочого дня, а також легкий і поживний вечерю.

  • Вода - 1 Склянка
  • Пшоно - 200 грам
  • Спеції для гарбуза - 1 Чайна ложка
  • Гарбузове пюре - 160 мілілітрів (з відвареної або запеченої гарбуза)
  • Несолодке мигдальне молоко - 100 мілілітрів
  • Кленовий сироп - 2 чайних ложки
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
  • Гарбузове насіння - 2 чайних ложки
1
У сотейник вилийте склянку води і відправте на вогонь. Промийте пшоняну кашу, викладіть в киплячу воду, а також додайте спеції, варіть на слабкому вогні після закипання близько 20 хвилин.
2
Відкрийте кришку сотейника і додайте гарбузове пюре, перемішайте і влийте мигдальне молоко, доведіть масу до кипіння і варіть на слабкому вогні 5 хвилин.
3
Зніміть сотейник з вогню і додайте кленовий сироп, ванільний екстракт, перемішайте.
4
Розкладіть кашу по тарілках і прикрасьте гарбузовим насінням. Подавайте кашу гарячої з невеликою кількістю мигдалевого молока.

Схожі рецепти