Каша пшоняна з гарбузом
(покроковий рецепт з фото)
Таку кашу особливо добре варити восени, коли плоди гарбуза найстигліші, насичені і солодкі. Але і в інший час гарбуз можна знайти в магазині. Розповім, як приготувати кашу пшоняну з гарбузом.
Готую кашу з гарбузового пюре з додаванням гарбузового насіння. Можна доповнити блюдо сухофруктами, горіхами, свіжими ягодами і фруктами. До столу страву подають гарячою. Каша - це смачне, ситне і корисне початок робочого дня, а також легкий і поживний вечерю.
- Вода - 1 Склянка
- Пшоно - 200 грам
- Спеції для гарбуза - 1 Чайна ложка
- Гарбузове пюре - 160 мілілітрів (з відвареної або запеченої гарбуза)
- Несолодке мигдальне молоко - 100 мілілітрів
- Кленовий сироп - 2 чайних ложки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Гарбузове насіння - 2 чайних ложки
1
У сотейник вилийте склянку води і відправте на вогонь. Промийте пшоняну кашу, викладіть в киплячу воду, а також додайте спеції, варіть на слабкому вогні після закипання близько 20 хвилин.
2
Відкрийте кришку сотейника і додайте гарбузове пюре, перемішайте і влийте мигдальне молоко, доведіть масу до кипіння і варіть на слабкому вогні 5 хвилин.
3
Зніміть сотейник з вогню і додайте кленовий сироп, ванільний екстракт, перемішайте.
4
Розкладіть кашу по тарілках і прикрасьте гарбузовим насінням. Подавайте кашу гарячої з невеликою кількістю мигдалевого молока.