Рецепт Пшоняна каша з гарбузом в духовці фото

Пшоняна каша з гарбузом в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Крупи, Гарбуз, Пшоно і пшениця
Вегетаріанське харчування
На полуденок, Для дітей, На сніданок
Гарячі страви, Каші

Чудова каша на сніданок для всієї родини! Найсмачніше вона виходить в духовці, в глиняних горщиках, де вона повільно нудиться. Дивіться, як приготувати кашу з гарбузом в духовці, і пробуйте.

Чим більше горщик, тим більше можна зробити порцію. Головне, щоб в сирому вигляді крупа і молоко не заповнили весь горошок, інакше при томлінні в духовці каша може втекти. Я зазвичай відступаю від горлечка мінімум на 3 пальця. Хай щастить!

  • Пшоно - 1 Склянка
  • Молоко - 3 склянки
  • Цукор - 4 Ст. Ложки
  • Гарбуз - 300 грам
  • Вершкове масло - 30 грам
пшоняна каша з гарбузом в духовці - фото крок 1
Підготуйте продукти для каші. Пшоно переберіть і промийте холодною водою. З гарбуза зніміть шкірку і вичистіть нутрощі.
пшоняна каша з гарбузом в духовці - фото крок 2
У мене горщики невеликі, тому половини склянки пшона на один цілком достатньо. Розподіліть по половині склянки пшона в кожен горщик.
пшоняна каша з гарбузом в духовці - фото крок 3
Гарбуз поріжте шматочки не великого розміру, розкладіть по горщикам.
пшоняна каша з гарбузом в духовці - фото крок 4
Додайте цукру по 2 ст. Ложки в кожен горщик, молоко, по шматочку масла. Закрийте кришками і відправте горщики в духовку на 45-50 хвилин, температура спочатку 200 градусів перші хвилин 10, потім 170-180.
пшоняна каша з гарбузом в духовці - фото крок 5
Після закінчення потрібного часу дістаньте горщики і дайте каші постояти хвилин 10 під кришками. Тепер каша готова! подавайте гарячої!

Схожі рецепти