Пшоняна каша з гарбузом в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Чудова каша на сніданок для всієї родини! Найсмачніше вона виходить в духовці, в глиняних горщиках, де вона повільно нудиться. Дивіться, як приготувати кашу з гарбузом в духовці, і пробуйте.
Чим більше горщик, тим більше можна зробити порцію. Головне, щоб в сирому вигляді крупа і молоко не заповнили весь горошок, інакше при томлінні в духовці каша може втекти. Я зазвичай відступаю від горлечка мінімум на 3 пальця. Хай щастить!
- Пшоно - 1 Склянка
- Молоко - 3 склянки
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Гарбуз - 300 грам
- Вершкове масло - 30 грам
Підготуйте продукти для каші. Пшоно переберіть і промийте холодною водою. З гарбуза зніміть шкірку і вичистіть нутрощі.
У мене горщики невеликі, тому половини склянки пшона на один цілком достатньо. Розподіліть по половині склянки пшона в кожен горщик.
Гарбуз поріжте шматочки не великого розміру, розкладіть по горщикам.
Додайте цукру по 2 ст. Ложки в кожен горщик, молоко, по шматочку масла. Закрийте кришками і відправте горщики в духовку на 45-50 хвилин, температура спочатку 200 градусів перші хвилин 10, потім 170-180.
Після закінчення потрібного часу дістаньте горщики і дайте каші постояти хвилин 10 під кришками. Тепер каша готова! подавайте гарячої!