Пшоняна каша з гарбузом в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Любителям страв "без особливого клопоту" пропоную звернути увагу на цей варіант, як приготувати пшоняну кашу з гарбузом в горщику. Ароматна і розсипчаста каша - це просто смакота!
Хороший цей простий рецепт пшоняної каші з гарбузом в горщику тим, що не вимагає особливої попередньої підготовки інгредієнтів. Така каша чудово підійде для дитячого меню. До того ж, при бажанні можна додати туди сухофрукти, цукати або горішки, наприклад. Яскраве, ситне і корисне блюдо!
- Пшоно - 300 грам
- Гарбуз - 250 грам
- Молоко - 1 літр
- Сіль - 1 За смаком
- Цукор - 1 За смаком
- Вершкове масло - 1 За смаком
1. Пшоно потрібно залити теплою водою і як слід промити. Кількість води має бути приблизно в 5 раз більше, ніж крупи. Ви можете промити і під проточною водою, а потім залишити на 7-10 хвилин і знову промити.
2. Крупу відкиньте на друшляк і обдайте окропом не менше 3 раз. Це дозволить прибрати властиву крупі гірчинку.
3. Гарбуз очистите від насіння. М'якоть можна нарізати невеликими кубиками або навіть натерти на тертці (при бажанні). Ще один цікавий спосіб, який можна використовувати в рецепті приготування пшоняної каші з гарбузом в горщику, - це витяг м'якоті при помощм невеликий ложки.
4. Дно горщика заповніть гарбузом приблизно на половину. Додайте щіпку солі і цукор за смаком.
5. Насипте пшоно, при бажанні додайте зверху ще трохи гарбуза.
6. Знову додайте цукор, залийте молоком. Можна використовувати і воду, але з молоком все ж смачніше. Горщик накрийте кришкою і відправте в розігріту духовку на 45 хвилин.
7. Потім акуратно зніміть кришку і млоїте ще близько 15 хвилин, щоб пшоняна каша з гарбузом в горщику в домашніх умовах була не тільки смачною і розсипчастою, але і рум'яної.