Каша гречана на молоці
(покроковий рецепт з фото)
На мій погляд, гречана каша на молоці досить сильно відрізняється від звичайної гречки, адже у неї більш м'який смак, а сама каша, приготована таким способом, виходить набагато корисніші і ситніше.
Практично всі господині роблять кашу гречану на молоці в домашніх умовах для своїх дітей, адже вона дуже смачна і одночасно корисна. Технологія приготування цієї страви проста, зате смак у нього виходить дійсно відмінний, я і сама їдять таку кашу із задоволенням. Так що мені здається, навіть той, хто не любить звичайну гречку, повинен спробувати приготувати її у цій простому рецептом каші гречаної на молоці. Ви здивуєтеся, наскільки у такий каші м'який і ніжний смак.
- Крупа гречана - 1 Склянка
- Молоко - 3-4 склянок
- Вода - 300 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
Наливаємо воду в каструлю і доводимо її до кипіння. Гречану крупу промиваємо кілька разів і засипаємо її в киплячу воду, варимо приблизно 10 хвилин, поки гречка не вбере рідина.
Потім заливаємо гречку молоком і продовжуємо варити її на повільному вогні до повної готовності.
Готова гречана каша повинна бути трохи рідкуватий, знімаємо її з вогню, додаємо в кашу вершкове масло, сіль і цукор. Перемішуємо все і на 10 хвилин залишаємо кашу настоюватися під кришкою.
Подаємо кашу зі свіжими фруктами або просто так, без добавок. Приємного всім апетиту!