Картопляний хліб в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Любіть випікати домашній хліб? подивіться, як приготувати картопляний хліб в мультиварці. Це ніжна і ароматна випічка з незвичайним смаком, яка доповнить будь-який суп або друге гаряче блюдо.
Від звичайного хліба на дріжджовому тесті цей відрізняється більш вологою консистенцією. Така консистенція досягається за рахунок картоплі. На смак він ніяк не впливає, але такий хліб зберігається довше і не засихає.
Ні в якому разі не зберігайте приготований хліб в целофанових пакетах. Краще використовувати хлібницю або ж паперові пакети, в яких можна виконати дірочки, щоб хліб "дихав" і не мав можливості покритися пліснявою.
- Картопля - 1 штука (великий бульба)
- Борошно пшеничне - 450 грам
- Вода - 200 мілілітрів
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Цукровий пісок - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Дріжджі сухі - 1 Ст. Ложка
Для початку почистіть і обмийте великий бульба картоплі. Його потрібно натерти на крупній тертці. Зайвий сік, утворився в процесі натеранія, краще злити, він не потрібен нам в тесті. Якщо соку занадто багато, то викладіть натертий картопля на паперовий рушник, щоб зайва волога вбралася.
Тепер пора замішувати тісто. Покладіть картоплю у велику миску, туди ж налийте воду, рослинна олія, всипте цукор, сіль. Поступово починайте вводити борошно і сухі дріжджі. Все акуратно вимішують, щоб отримати однорідну масу. Оскільки тісто у нас дріжджове, йому треба дати постояти.
Приготоване тісто я накриваю чистим рушником і даю йому постояти в теплому місці. Коли тісто піднялося, трохи осадити його. Тепер все готово і тісто можна викладати в чашу мультиварки. Чашу потрібно попередньо змастити олією.
Випікається картопляний хліб в режимі "мультіповар" або "випічка" . Середній час приготування хліба в мультиварці - годину і сорок хвилин. Цей час може доходить до 2 годин в залежності від моделі мультиварки. Почекайте час 1 час 40 хвилин, потім швидко відкрийте кришку. Якщо зверху з'явилася золотава скоринка, то хліб повинен бути готовий. Відкрийте кришку і залиште хліб трохи охолонути прямо в чаші. Потім дістаньте його і наріжте. Хліб готовий.