Картопляний хліб в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10-12
Час приготування: 3 г. 0 хв.
Любіть випікати домашній хліб? подивіться, як приготувати картопляний хліб в мультиварці. Це ніжна і ароматна випічка з незвичайним смаком, яка доповнить будь-який суп або друге гаряче блюдо.
Опис приготування:
Від звичайного хліба на дріжджовому тесті цей відрізняється більш вологою консистенцією. Така консистенція досягається за рахунок картоплі. На смак він ніяк не впливає, але такий хліб зберігається довше і не засихає.
Ні в якому разі не зберігайте приготований хліб в целофанових пакетах. Краще використовувати хлібницю або ж паперові пакети, в яких можна виконати дірочки, щоб хліб"дихав" і не мав можливості покритися пліснявою.
- Картопля - 1 штука (великий бульба)
- Борошно пшеничне - 450 грам
- Вода - 200 мілілітрів
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Цукровий пісок - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Дріжджі сухі - 1 Ст. Ложка
Для початку почистіть і обмийте великий бульба картоплі. Його потрібно натерти на крупній тертці. Зайвий сік, утворився в процесі натеранія, краще злити, він не потрібен нам в тесті. Якщо соку занадто багато, то викладіть натертий картопля на паперовий рушник, щоб зайва волога вбралася.
Тепер пора замішувати тісто. Покладіть картоплю у велику миску, туди ж налийте воду, рослинна олія, всипте цукор, сіль. Поступово починайте вводити борошно і сухі дріжджі. Все акуратно вимішують, щоб отримати однорідну масу. Оскільки тісто у нас дріжджове, йому треба дати постояти.
Приготоване тісто я накриваю чистим рушником і даю йому постояти в теплому місці. Коли тісто піднялося, трохи осадити його. Тепер все готово і тісто можна викладати в чашу мультиварки. Чашу потрібно попередньо змастити олією.
Випікається картопляний хліб в режимі"Мультіповар" або"Випічка" . Середній час приготування хліба в мультиварці - годину і сорок хвилин. Цей час може доходить до 2 годин в залежності від моделі мультиварки. Почекайте час 1 час 40 хвилин, потім швидко відкрийте кришку. Якщо зверху з'явилася золотава скоринка, то хліб повинен бути готовий. Відкрийте кришку і залиште хліб трохи охолонути прямо в чаші. Потім дістаньте його і наріжте. Хліб готовий.