Картопляний хліб
(покроковий рецепт з фото)
Яких тільки видів хліба не придумали! Напевно, кожен народ пече свій, та й в сучасній кулінарії з'явилося багато нових. Є солодкі, класичні, а деякі просто дивують.
Отже, Зараз ви дізнаєтеся, як приготувати картопляний хліб. Так, так, ви не помилилися, саме картопляний! Він дуже ситний, щільний і має досить незвичайний смак. Обов'язково спробуйте здивувати своїх друзів і близьких такий випічкою. Ми всією сім'єю вже звикли до такого хліба, хоча готувати його виходить не дуже часто.
- Картопля - 200 грам
- Борошно - 400 грам
- Дріжджі сухі - 0, 5 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2 чайних ложки
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Кмин - За смаком
- Кунжут - За смаком
У підсоленій воді відваріть картоплю, попередньо його помийте і почистіть. Залиште остигати 150 мл. Відвару для тесту, а сам овоч розімніть в пюре.
У миску налийте відвар і розведіть в ньому дріжджі з сіллю і цукром. Далі з'єднайте пюре з сухою сумішшю і влийте масло. Все перемішайте.
Тепер в цю суміш просійте борошно через сито, замісіть тісто. Заважайте хвилин 5. Воно повинно трохи липнути до рук.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Тісто розділи 2 частини, розтягніть і скрутіть рулетом. Посипте кунжутом і кмином і залиште в теплому місці під рушником на півтори години.
Випікайте хліб в жароміцної формі протягом 45 хвилин. Повинен вийти хрусткий батон. Приємною дегустації!