Рецепт Картопляний хліб фото

Картопляний хліб
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Овочі, Картопля
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На сніданок
Випічка, Хліб

Яких тільки видів хліба не придумали! Напевно, кожен народ пече свій, та й в сучасній кулінарії з'явилося багато нових. Є солодкі, класичні, а деякі просто дивують.

Отже, Зараз ви дізнаєтеся, як приготувати картопляний хліб. Так, так, ви не помилилися, саме картопляний! Він дуже ситний, щільний і має досить незвичайний смак. Обов'язково спробуйте здивувати своїх друзів і близьких такий випічкою. Ми всією сім'єю вже звикли до такого хліба, хоча готувати його виходить не дуже часто.

  • Картопля - 200 грам
  • Борошно - 400 грам
  • Дріжджі сухі - 0, 5 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Цукор - 0, 5 чайних ложки
  • Кмин - За смаком
  • Кунжут - За смаком
картопляний хліб - фото крок 1
У підсоленій воді відваріть картоплю, попередньо його помийте і почистіть. Залиште остигати 150 мл. Відвару для тесту, а сам овоч розімніть в пюре.
картопляний хліб - фото крок 2
У миску налийте відвар і розведіть в ньому дріжджі з сіллю і цукром. Далі з'єднайте пюре з сухою сумішшю і влийте масло. Все перемішайте.
картопляний хліб - фото крок 3
Тепер в цю суміш просійте борошно через сито, замісіть тісто. Заважайте хвилин 5. Воно повинно трохи липнути до рук.
картопляний хліб - фото крок 4
Розігрійте духовку до 200 градусів. Тісто розділи 2 частини, розтягніть і скрутіть рулетом. Посипте кунжутом і кмином і залиште в теплому місці під рушником на півтори години.
картопляний хліб - фото крок 5
Випікайте хліб в жароміцної формі протягом 45 хвилин. Повинен вийти хрусткий батон. Приємною дегустації!

Схожі рецепти