Картопляні кругляшки
(покроковий рецепт з фото)
Іноді можна себе побалувати і з'їсти щось дуже калорійне, але дуже смачне. Наприклад, я любитель страв у фритюрі, які все-таки їм вкрай рідко, бо вони абсолютно некорисні.
Зараз поділюся з вами рецептом того, як приготувати картопляні кульки у фритюрі. Страву можна ефектно подати на святковий стіл разом з м'ясними кульками. Просто зробите їх на зубочистку і їжте вприкуску з гарячою стравою. Діти просто в захваті від таких кульок, але багато я їх їсти не дозволяю.
- Картопля - 500 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Молоко - 150 мілілітрів
- Рослинна олія - 200 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Борошно - 200 грам
- Сухарі паніровочні - 200 грам
Заздалегідь почистіть і помийте картопля. Зваріть його в підсоленій воді протягом 20 хвилин. Зробіть з нього пюре, збивши з молоком.
Розтопити вершкове масло і введіть його в пюре. Перемішайте, остудіть. Приготуйте миски для панірування: в одну всипте сухарі, в іншу мук, в третій збийте яйце.
З пюре сформуйте невеликі кульки. Кожен занурте в борошні, потім в яйці, а в кінці обваляйте в сухарях.
У глибокому посуді закип'ятіть рослинне масло, зробивши фритюр. Смажте кульки до рум'яного кольору. Приємною дегустації!