Картопляні котлети з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Картопляні котлети з рисом готуються дуже швидко і просто, а смажені гриби надають страві особливого смаку й аромату. Котлети можна подавати і до святкового столу, якщо гості не їдять м'ясо.
Швидке і дуже смачна страва, яке готується за півгодини - це картопляні котлети з рисом. Вони радують око і є дуже поживним блюдо. До їх складу, крім рису та картоплі, входять смажені гриби з цибулею. Цей рецепт практично вегетаріанський. У ньому немає ні грама м'яса і тваринного жиру. Але при цьому котлети виходять ситними і стануть чудовою прикрасою для сімейного обіду.
- Мал - 1 Склянка
- Картопля - 300 грам
- Печериці - 100 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Паприка - 2 чайних ложки
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Сухарі паніровочні - 100 грам
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
1. Перед тим як приготувати картопляні котлети з рисом, чистий kartoshku, наріжте кубиками. Зваріть її в злегка підсоленій воді. Растолчіте картопля. Паралельно відваріть рис до готовності.
2. Помийте і дрібно наріжте шампіньйони. Чистий цибулю. Поріжте його дрібними шматочками. Викладіть в сковорідку з розігрітою олією гриби і цибулю. Після повного випаровування вологи вимкніть і остудіть заготовку.
3. Остиглий картопля і рис з'єднайте. vsypte перець. Додайте перець і сіль в залежності від вашого смаку. Ретельно перемішайте.
4. На обробну дошку насипте товстий шар сухарів для панірування. На них викладіть шар картоплі і рису. Зробіть корж. Зверху по центру укладіть смажені гриби з цибулею.
5. З коржі з грибами та цибулею сформуйте котлету. Обваляйте її в сухарях.
6. Сковорідку розігрійте. Влийте на неї рослинне масло. Після його прогріву викладайте котлети. Обсмажте їх з двох сторін по черзі, щоб бочка зарум'янилися.
7. Через 5 хвилин котлетки готові. Подавайте їх теплими. Доповненням до страви служать овочі та зелень. Смачного!