Рецепт Картопляні котлети з рисом і волоськими горіхами фото

Картопляні котлети з рисом і волоськими горіхами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Картопля, Крупи, Мал
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Котлети

Для всіх любителів простих і недорогих рецептів хочу запропонувати взяти на замітку цікавий спосіб, як приготувати картопляні котлети з рисом і волоськими горіхами. Дивовижне блюдо для всієї родини!

1. Насамперед очистіть картопля, наріжте його середніми кубиками і відправте варитися в підсоленій воді до готовності.

2. Рис залийте водою, доведіть до кипіння, сіль і зварної шов, поки вся вода не вбереться.

3. Паралельно очистіть цибулю, наріжте його дрібними кубиками.

4. На сковороді розігрійте трохи рослинного масла. Викладіть цибулю, смажте його на середньому вогні, помішуючи, до прозорості.

5. Очистіть і натріть на тертці моркву. Додайте на сковороду до цибулі, смажте хвилин 8-10.

6. Готову картоплю, слив воду, розімніть в пюре разом з рисом. Таким чином ви отримаєте більш ніжні котлетки.

7. Додайте у фарш обсмажені овочі. Додати сіль, поперчіть за смаком. Можна додати улюблені спеції та сушені трави для аромату. Все як слід перемішайте і остудіть трохи.

8. Панірувальні сухарі і горіхи відправте в чашу блендера і подрібніть до отримання однорідної крихти.

9. З фаршу сформуйте невеликі котлети, обваляйте їх в паніровці з усіх боків.

10. Розігрійте масло на сковороді. Найкраще налити побільше, щоб вийшла апетитна скоринка від смаження у фритюрі.

11. На середньому вогні обсмажте котлети з двох сторін до рум'яної, викладіть їх на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки масла.

Подавайте до столу такі котлетки з улюбленим соусом і овочами.


  • Мал - 1 Склянка
  • Картопля - 1 кілограм
  • Сіль і спеції - За смаком
  • Сухарі паніровочні - 0.5 склянки
  • Горіхи волоські - 0.5 склянки
  • Рослинна олія - За смаком (для смаження)
  • Цибулина - 1 штука
  • Морква - 1 штука
1. Насамперед очистіть картопля, наріжте його середніми кубиками і відправте варитися в підсоленій воді до готовності.

2. Рис залийте водою, доведіть до кипіння, сіль і зварної шов, поки вся вода не вбереться.

3. Паралельно очистіть цибулю, наріжте його дрібними кубиками.

4. На сковороді розігрійте трохи рослинного масла. Викладіть цибулю, смажте його на середньому вогні, помішуючи, до прозорості.

5. Очистіть і натріть на тертці моркву. Додайте на сковороду до цибулі, смажте хвилин 8-10.

6. Готову картоплю, слив воду, розімніть в пюре разом з рисом. Таким чином ви отримаєте більш ніжні котлетки.

7. Додайте у фарш обсмажені овочі. Додати сіль, поперчіть за смаком. Можна додати улюблені спеції та сушені трави для аромату. Все як слід перемішайте і остудіть трохи.

8. Панірувальні сухарі і горіхи відправте в чашу блендера і подрібніть до отримання однорідної крихти.

9. З фаршу сформуйте невеликі котлети, обваляйте їх в паніровці з усіх боків.

10. Розігрійте масло на сковороді. Найкраще налити побільше, щоб вийшла апетитна скоринка від смаження у фритюрі.

11. На середньому вогні обсмажте котлети з двох сторін до рум'яної, викладіть їх на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки масла.

Подавайте до столу такі котлетки з улюбленим соусом і овочами.

Схожі рецепти