Картопляні котлети з цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Картопляні котлети з цибулею - це воістину прекрасне блюдо. Рецепт знайшла в маминій кулінарній книзі, дуже здивувалася його простоті. Вирішила приготувати, і ви знаєте: була приємна здивована смаком!
Пропоную цікавий варіант, як приготувати картопляні котлети з цибулею. Морква можна не використовувати, лука буде цілком достатньо. З приправ можете використовувати будь-які на ваш смак. Для випікання котлет, якщо немає підходящої форми для печива, можна просто на деко розстелити пергаментний папір, а на неї вже викласти картопляну масу за формою котлет. Подавайте блюдо на стіл гарячим, прикрасивши зеленню і ложечкою сметани. Також з картопляними котлетами відмінно поєднуватимуться будь-які овочі.
- Картопля - 7 штук
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Яйця - 1 штука
- Сіль - 0.5 чайних ложки
- Борошно овсянні - 1/2 склянки
- Перець мелений червоний - 1 щіпка
- Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
- Приправа "універсальна" - 1 Чайна ложка
1. Картопля промийте, почистіть від шкірки і поріжте невеликими кубиками. У каструлю з водою додайте картоплю, поставте його варитися на середній вогонь. Варіть картоплю до повної готовності, тобто. 30 хвилин після закипання води. Потім злийте воду, картопля розімніть, як на звичайне пюре (товкачем або пропустіть через м'ясорубку).
2. Ріпчасту цибулю відчистите від лушпиння і досить дрібно наріжте. Морква промийте, почистіть і потріть на крупній тертці, також можна порізати її маленькими кубиками або соломкою. На попередньо розігріту сковороду з рослинним маслом викладіть цибулю і моркву, обсмажуйте на середньому вогні, постійно помішуючи, до утворення золотистої скоринки (приблизно 5-7 хвилин).
3. У миску до картопляного пюре додайте обсмажені овочі, розбийте яйце і висипте борошно. Додати сіль, поперчіть, додайте приправу, після чого все дуже ретельно перемішайте (бажано руками).
4. Візьміть форму для випікання печива або кексів, акуратно заповніть її картопляної масою за допомогою столової ложки. Випікайте в духовці при температурі 180-200 градусів до золотистої скоринки.
5. Дістаньте картопляні котлети з цибулею з духовки, дайте їм трохи охолонути і подавайте теплими до столу, смачного!