Картопляні деруни з кабачками
(покроковий рецепт з фото)
Смачні овочеві деруни - це оптимальний варіант насолодитися смаком і отримати необхідне насичення при прийомі їжі. Сьогодні я розповім про те, як приготувати картопляні деруни з кабачками.
Кабачок - чудовий овоч! Він містить в своєму складі масу корисних речовин: фосфор, калій, вітаміни. До того ж, калорійність у кабачка дуже невисока. Тому я часто готую саме такий варіант дерунів, так як він найбільш дієтичний.
Для заправки до цієї страви ідеально використовувати сметану. Також добре підходить грибний соус.
- Картопля - 300 грам
- Кабачок - 500 грам
- Яйця курячі - 1 штука
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Масло рослинне - 6 Ст. Ложок (для обсмажування)
Картопля очищаємо за допомогою ножа або Овочечистка. Натираємо на самій дрібній тертці. Також можна відправити овоч в блендер.
Кабачок чистимо від шкірки і промиваємо водою. Висушуємо і натираємо на дрібної тертці. Після чого змішуємо картоплю з кабачком, заправляємо спеціями, сіллю, рубаним часником і вбиваємо яйце.
На сковорідку наливаємо масло. Нагріваємо її максимально. У гарячому маслі обсмажуємо деруни з обох сторін.
Ось і готово наше чудове і ситне блюдо! Доповнюйте його будь-якими соусами. Смачного!