Картопляне пюре з горошком
(покроковий рецепт з фото)
Картопляне пюре на гарнір любимо багатьма з нас. Але чи знаєте ви, що це звичайне блюдо можна "підфарбувати", надати новий колір і смак, додавши всього лише зелений горошок? обов'язково приготуйте.
Звичайний зелений горошок і звичайна картопля… Але ж якщо їх з'єднати, у вас вийде оригінальний, смачний і корисний гарнір. Як приготувати картопляне пюре з горошком? Так простіше простого, я все розповів в цьому рецепті з покроковими фото. Готуйте і насолоджуйтеся новим смаком давно знайомого картопляного пюре.
- Картопля - 8-10 штук
- Горошок зелений заморожений - 200 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Сіль - 2/3 чайних ложки (за смаком)
Почистимо картопля, наріжемо на частини і викладемо в каструлю. Заливаємо водою, додаємо сіль і варимо до готовності.
Коли картопля майже готовий, горошок заливаємо водою, щоб вона злегка покривала його. Варимо хвилини 3-4 після закипання.
Зливаємо воду з готового картоплі, додаємо вершкове масло і товкачем розминаємо картоплю в пюре.
Пару ложок відвареного горошку відбираємо, а залишився разом з відваром за допомогою блендера подрібнюємо.
Додаємо горошковий пюре картопляне і розмішуємо.
Тепер додамо цілі горошинки і розмішуємо пюре.
От і все, сервіруємо і подаємо до столу.