Картопляне пюре без масла
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти, як приготувати картопляне пюре без масла. Воно виходить дуже ніжним і солодкуватим на смак. Отсутвие вершкового або рослинного масла зовсім не впливає на консистенцію страви.
Таке пюре можна вживати як гарнір. Також воно стане відмінною начинкою для пирогів або булочок. Їсти його, звичайно ж, краще відразу, свіжоприготовленим, інакше потім пюре може трохи підсохнути.
- Картопля - 6 штук
- Молоко - 100 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
Картопля очистіть і наріжте невеликими шматочками. Відваріть його до готовності в підсоленій воді. Зазвичай картопля вариться близько 20 хвилин.
З каструлі злийте всю воду. Поставте її на повільний вогонь, влейте молоко. Дочекайтеся, поки воно закипить. Потім за допомогою толкушкой зробіть пюре. За смаком додайте сіль.
Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно наріжте. У сковороду додайте п'ять столових ложок води, засипте туди цукор. Дочекайтеся, поки він розчиниться. Потім викладіть в сковороду цибулю, обсмажте його до золотистого кольору, випарьте зайву вологу.
Лук перекладіть в каструлю з картоплею, все добре перемішайте. За смаком можете додати чорний мелений перець. Подавайте пюре гарячим.