Картопляне пюре без масла
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.
Хочу розповісти, як приготувати картопляне пюре без масла. Воно виходить дуже ніжним і солодкуватим на смак. Отсутвие вершкового або рослинного масла зовсім не впливає на консистенцію страви.
Опис приготування:
Таке пюре можна вживати як гарнір. Також воно стане відмінною начинкою для пирогів або булочок. Їсти його, звичайно ж, краще відразу, свіжоприготовленим, інакше потім пюре може трохи підсохнути.
- Картопля - 6 штук
- Молоко - 100 мілілітрів
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
Картопля очистіть і наріжте невеликими шматочками. Відваріть його до готовності в підсоленій воді. Зазвичай картопля вариться близько 20 хвилин.
З каструлі злийте всю воду. Поставте її на повільний вогонь, влейте молоко. Дочекайтеся, поки воно закипить. Потім за допомогою толкушкой зробіть пюре. За смаком додайте сіль.
Ріпчасту цибулю очистіть і дрібно наріжте. У сковороду додайте п'ять столових ложок води, засипте туди цукор. Дочекайтеся, поки він розчиниться. Потім викладіть в сковороду цибулю, обсмажте його до золотистого кольору, випарьте зайву вологу.
Лук перекладіть в каструлю з картоплею, все добре перемішайте. За смаком можете додати чорний мелений перець. Подавайте пюре гарячим.