Картопляне пюре без грудок
(покроковий рецепт з фото)
У кожній родині люблять картопляне пюре, і в кожній родині це найпростіше блюдо готують по-різному. Я пропоную перевірений варіант приготування пюре, за яким гарнір виходить без єдиного грудки.
За допомогою міксера картопляне пюре завжди виходить повітряним і без грудок. Його можна готувати для дітей, на обід, сніданок або на святковий стіл. Додайте вершкове масло і молоко - і у вас вийде дивно смачний гарнір.
- Картопля - 3-5 штук
- Вершкове масло - 50 грам
- Молоко - 150 мілілітрів
1. Якщо ви любите картопляне пюре і хочете готувати його без грудочок, є один маленький секрет. Раджу скористатися міксером з широкими насадками. Саме завдяки їм можна добре розбити грудки і приготувати пухнасте і смачне пюре.
2. Щоб картопля швидше зварилася і краще розварився (цей нюанс теж впливає на утворення грудок), наріжте його мінімум на 4 частини.
3. Варимо до готовності, але солимо за 10 хвилин до готовності. Після цього зливаємо воду, додаємо вершкове масло і починаємо збивати.
4. Нагрійте молоко до кип'ятіння і поступово (! ) додавайте в картопля, продовжуючи збивати.
5. Кількість молока визначайте самі. Якщо ви любите пюре рідше, то і молока додайте стільки, щоб вийшла потрібна консистенція. Коли пюре стане повітряним і не залишиться грудок, воно готове!
6. І подавайте відразу до столу. Після охолодження пюре набуває іншу консистенцію, тому його краще подавати відразу. У мене була підлива від голубців. Таке блюдо дуже сподобалося моєму маленькому дитині.