Картопляна запіканка з печінкою в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Проста, смачна і швидка запіканка стане вам і прекрасним обідом, і ситним вечерею. Показую рецепт приготування картопляної запіканки з печінкою в духовці, з ним ви голодними не залишитеся!
Картопляні запіканки можна робити з м'ясом, рибою або грибами. А ось варіант з печінкою не такий популярний, і даремно! Особливо смачно виходить з курячою печінкою, вона менш суха і готується швидше. Також для приготування картопляної запіканки з печінкою в духовці нам знадобляться невелика морквина і цибулю. Овочі відтіняють смак печінки і роблять його більш насиченим.
- Печінка куряча - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морквина - 2 штуки
- Картопляне пюре - 300 грам
- Сир - 100 грам
Насамперед відваріть картоплю (у мене було 5 штук середнього розміру) і приготуйте пюре. Краще зробити більше, щоб потім ще залишилося, чому не вистачило.
Цибуля поріжте дрібними кубиками, а морквину натріть на тертці. Обсмажте овочі на рослинному маслі до м'якості і золотистого кольору.
Тим часом печінку промийте гарненько, очистіть від плівок і прожилок. Поріжте на маленькі шматочки і додайте до овочів на сковороду.
Чи не пережарьте печінку, інакше вона буде дуже сухий. Форму для випікання можете змастити злегка маслом вершковим. Першим шаром викладіть пюре картопляне, потім - печінка з овочами обсмажену і знову картопля. За бажанням змастіть верх майонезом або сметаною і посипте тертим сиром.
Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку на півгодини (можна і на 40 хвилин). Коли з'явиться рум'яна кірочка, можете діставати.
Готову картопляну запіканку з печінкою в духовці подавати краще злегка остигнула, із зеленню або сметаною. Смачного!