Запіканка картопляна з печінкою
(покроковий рецепт з фото)
Печінка корисна в будь-якому вигляді, а в запіканці з картоплею вона ще й дуже смачна виходить! Дозвольте мені поділитися з вами рецептом приготування запіканки картопляної з печінкою.
Готувати запіканку з картоплі можна з будь-якої печінкою. Куряча готується швидше за все, до того ж, її не треба попередньо вимочувати (як, наприклад, яловичу або свинячу). Щоб запіканка картопляна з печінкою підрум'янилася і була більш апетитною, раджу посипати її тертим твердим сиром, не шкодуючи, і змастити сметаною.
- Печінка куряча - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морквина - 1-2 штук
- Картопля - 1 кілограм
- Сир - 150 грам
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком
Підготуйте інгредієнти, картоплю поставте варитися.
З відвареної картоплі зробіть пюре, можете також молока додати трохи в нього.
Цибулю дрібно поріжте і обсмажте до м'якості і золотистого кольору.
Морквину натріть на тертці і додайте до цибулі (також її можна окремо обсмажити).
На окремій розігрітій сковороді обсмажте печінку в невеликій кількості масла хвилин 10-15.
Готову печінку подрібніть в блендері в фарш.
До печінки додайте обсмажені цибулю і моркву.
У форму для випікання викладіть перший шар - картопляне пюре. Розрівняйте його.
Потім - фарш з печінки. Не забудьте його посолити і поперчити за смаком.
Потім - знову пюре.
Посипте запіканку тертим сиром і змастіть сметаною.
Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин.
Дайте запіканці добре підрум'янитися.
Готова запіканка картопляна з печінкою ще смачніше стає, коли постоїть, охолоне. Тоді вона стає більш твердою, але не сухий. Не дивуйтесь, якщо відразу після закінчення випічки запіканка залишається рідкуватої.