Картопляна запіканка з фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі відмінний рецепт, як приготувати картопляну запіканку з фаршем. Виходить дуже смачне і ситне блюдо для всієї родини. Тут гарнір і м'ясна складова разом. Зручно!
Основними інгредієнтами, які використовуються в приготуванні цієї страви, є: картопля, фарш із яловичини, сметана і твердий сир. Виходить ситно і смачно. Дуже раджу!
- Картопля - 1, 3 кілограма
- Фарш із яловичини - 500 грам
- Лавровий лист - 1 штука
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Крем - 4 Ст. Ложки
- Перець і сіль - 1 За смаком
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
- Твердий сир - 150 грам
1. Промиваємо картопля, очищаємо його від шкірки. Потім перекладаємо його в каструлю з підсоленою водою і ставимо варитися. Додамо сюди лавровий лист.
2. Очищаємо цибулю, нарізаємо його невеликими шматочками і до прозорості на добре розігрітій сковороді, в рослинному маслі обсмажуємо. Тепер додамо сюди фарш, все поперчити і посолити. Смажимо до готовності, помішувати.
3. Коли звариться картопля, лавровий лист прибираємо, а з картоплі робимо пюре.
4. Тепер треба вершковим маслом змастити форму для запікання, потім на дно щільним шаром викладаємо половину отриманого пюре. Фарш з цибулею викладаємо на пюре.
5. Час, що залишився пюре рівним шаром укладаємо на шар фаршу з цибулею. Зверху все змащуємо сметаною і посипаємо попередньо натертим на тертці сиром.
6. У розігріту духовку (до температури сто вісімдесят градусів) хвилин на сорок відправляємо запікатися блюдо. Потім виймаємо, ділимо на порції і подаємо до столу.