Рецепт Картопляна запіканка з фаршем фото

Картопляна запіканка з фаршем
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
М'ясо, Овочі, Картопля, Фарш
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Пропоную вашій увазі відмінний рецепт, як приготувати картопляну запіканку з фаршем. Виходить дуже смачне і ситне блюдо для всієї родини. Тут гарнір і м'ясна складова разом. Зручно!

Основними інгредієнтами, які використовуються в приготуванні цієї страви, є: картопля, фарш із яловичини, сметана і твердий сир. Виходить ситно і смачно. Дуже раджу!

  • Картопля - 1, 3 кілограма
  • Фарш із яловичини - 500 грам
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Крем - 4 Ст. Ложки
  • Перець і сіль - 1 За смаком
  • Вершкове масло - 1 Чайна ложка
  • Твердий сир - 150 грам
картопляна запіканка з фаршем - фото крок 1
1. Промиваємо картопля, очищаємо його від шкірки. Потім перекладаємо його в каструлю з підсоленою водою і ставимо варитися. Додамо сюди лавровий лист.
картопляна запіканка з фаршем - фото крок 2
2. Очищаємо цибулю, нарізаємо його невеликими шматочками і до прозорості на добре розігрітій сковороді, в рослинному маслі обсмажуємо. Тепер додамо сюди фарш, все поперчити і посолити. Смажимо до готовності, помішувати.
картопляна запіканка з фаршем - фото крок 3
3. Коли звариться картопля, лавровий лист прибираємо, а з картоплі робимо пюре.
картопляна запіканка з фаршем - фото крок 4
4. Тепер треба вершковим маслом змастити форму для запікання, потім на дно щільним шаром викладаємо половину отриманого пюре. Фарш з цибулею викладаємо на пюре.
картопляна запіканка з фаршем - фото крок 5
5. Час, що залишився пюре рівним шаром укладаємо на шар фаршу з цибулею. Зверху все змащуємо сметаною і посипаємо попередньо натертим на тертці сиром.
картопляна запіканка з фаршем - фото крок 6
6. У розігріту духовку (до температури сто вісімдесят градусів) хвилин на сорок відправляємо запікатися блюдо. Потім виймаємо, ділимо на порції і подаємо до столу.

Схожі рецепти