Картопляна запіканка на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Запіканка на сковороді - це дуже смачне блюдо, яке зможе приготувати будь-який початківець кулінар. Рецепт підійде тим, хто шукає варіант ситного обіду або вечері на швидку руку.
Незважаючи на досить великий набір інгредієнтів, готується дана запіканка досить легко і швидко. Основою страви є картопля, а ось інгредієнти для начинки можна сміливо замінювати, спираючись на свій смак. У будь-якому випадку виходить ситно і смачно - щось середнє між запіканкою і піцою, спробуйте! Як приготувати картопляну запіканку на сковороді я пропоную подивитися нижче, всі подробиці в моєму покроковому рецепті. Удачі в приготуванні!
- Картопля - 3 штуки
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 1 Ст. Ложка (з гіркою)
- Часник - 2 зубчики
- Цибуля - 1 штука
- Перець солодкий - 1 штука
- Шинка - 200 грам (можна будь-які ковбасні вироби)
- Крем - 1 Ст. Ложка (з гіркою)
- Помідори - 3-4 штук (чері)
- Сир - 100 грам
- Гірчичний - 0, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Для начинки наріжте цибулю, перець і шинку. Нарізка може бути будь-яка, я вважаю за краще побільше.
Обсмажте цибулю, перець і шинку на сковороді до готовності, додайте сіль за смаком і перекладіть поки начинку на тарілку.
Для основи запіканки натріть на крупній тертці картопля. Додайте до нього подрібнений часник, борошно, яйце, сіль і спеції за смаком.
Перемішайте.
Викладіть картопляну масу на сковороду, змащену маслом і обсмажте з одного боку до появи рум'яної скоринки. Потім акуратно переверніть поджарістой стороною верх і зменшіть вогонь.
Сметану змішайте з гірчицею і змастіть нею картопляний "млинець" .
Зверху рівномірно розподіліть начинку.
Викладіть на начинку нарізані помідори.
Посипте все тертим сиром. Накрийте сковороду кришкою і на невеликому вогні дайте сиру повністю розплавитися.
Картопляна запіканка на сковороді готова. Перед подачею посипте її, по бажанню, свіжою зеленню.
Наріжте запіканку на порції і подайте до столу. Смачного!