Картопляна піца на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва здорово виручить вас, якщо ваші домочадці ніяк не можуть вибрати, що ж приготувати на вечерю: піцу або деруни. Ніколи не було такої ситуації? А така піца готується легко і дуже швидко!
Будь-яка господиня часто мучиться питанням, що б такого приготувати на обід або вечерю, щоб були задоволені всі домочадці. Якщо половина вашої сім'ї вимагає дерунів, а друга наполягає на піці, є компромісне рішення. Я розповім вам, як приготувати картопляну піцу на сковороді. Рецепт простий, начинку для піци можна складати по своєму смаку.
- Картопля - 2 штуки (середнього розміру)
- Яйця - 1 штука
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Сир - 50 грам
- Ковбаса - 50-70 грам (будь-яка)
- Перець болгарський - 1 скибочку
- Шпинат - 10 штук (листочків)
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Кетчуп - 2 чайних ложки
Підготуємо інгредієнти. Очистимо картопля, помиємо і висушити листя шпинату. Наріжемо на кубики ковбасу і болгарський перець. Сир натираємо на тертці.
Картопля натираємо на тертці для дерунів.
Додамо яйце, борошно, сіль і перець, перемішуємо.
Добре розігріваємо сковороду з рослинним маслом і викладаємо картопляну масу. Розрівнюємо. Діаметр сковороди - 22 см.
Перевертаємо картопляну корж, коли воно добре підсмажиться, і зменшуємо вогонь.
Змащуємо кетчупом.
Розподіляємо шматочки перцю і ковбаси.
Додамо подрібнені листя шпинату і посипаємо сиром.
Накриваємо кришкою і готуємо до тих пір, поки нижня сторона нашої піци не підрум'яниться, а сир не розтане.
І ось наша піца готова! задоволені всі!
Ніжна і поджарістая основа і смачна начинка - відмінне блюдо!