Картопля з розмарином
(покроковий рецепт з фото)
Картопля з розмарином запікається в духовці. Ця страва зручно готувати тоді, коли готуємо в духовці щось ще. Картопля з розмарином - ароматний і дуже смачний гарнір, який підійде до всього.
Замість розмарину ви можете використовувати будь-які інші трави на ваш вибір: Зелена цибуля, чебрець і т.Д. Картопля з розмарином - відмінна альтернатива звичній картоплі.
- Картопля - 8-10 штук
- Оливкова олія - 3-5 Ст. Ложок
- Сіль і чорний мелений перець - - За смаком
- Розмарин - - За смаком
1. Картоплю промийте жорсткою щіткою. Чистити не треба. Наріжте четвертинками.
2. Подрібніть свіжий розмарин. Можна використовувати і сушений, але смачніше і ароматні все ж блюдо виходить саме зі свіжим. У мене виходить приблизно кавова чашка нарізаного розмарину.
3. У великій мисці (можна, можливо - закривається) нарізану картоплю змішайте з сіллю, чорним перцем (краще грубого помелу), розмарином. Залийте оливковою олією. Закрийте кришкою миску і потрясіть. Можна просто змішати руками. Наше завдання в тому, щоб картопля покрилася маслом і спеціями.
4. У змащений оливковою олією протіворігарний деко (або на папір) викладіть картоплю. Усе, що залишилося після неї в мисці, викладіть зверху.
5. Випікайте картопля з розмарином в розігрітій до 190 градусів духовці протягом 40 хвилин до м'якості картоплі.
6. Готову картоплю з розмарином перекладіть в посуд, в якій будете подавати на стіл.
7. Картопля з розмарином готовий! Смачного!