Рецепт Картопля в сметані фото

Картопля в сметані
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Датська кухня
Овочі , Молочні продукти , Картопля
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Картопля в сметані в домашніх умовах вже явно вміють готувати все, і у кожної господині - свій рецепт. Я ось обожнюю запікати картоплю зі сметаною в горщиках, так що ділюся з вами простим рецептом!

Опис приготування:

Якщо потрібен ситний гарнір універсального призначення, або ж недороге блюдо для частування гостей, вам явно сподобається цей класичний рецепт картоплі в сметані, адже готувати ми будемо саме так, як готували наші бабусі, і хоча горщики нині не ті, та й печі ми замінили духовками, смак і аромат справжньої домашньої кухні вас не розчарує!

1. Картоплю і цибулю миємо й чистимо. Нарізаємо картоплю тоненькими кружальцями або брусочками, а цибулину - півкільцями.

2. Картоплю змішуємо в окремому посуді з сіллю, перцем, зеленню, і вибраними вами приправами.

3. Сметану в окремому посуді змішуємо з молоком. Якщо боїтеся недосолити, - можна посолити і додати приправ і в цей білий соус.

4. Беремо горщик, і викладаємо в нього частину картоплі (тут продуктів на дві порції), потім половину нарізаної цибулі, і заливаємо сметаною.

5. Проробляємо ті ж махінації з другим горщиком, закриваємо обидва кришечками, і відправимо в духовку на 40-50 хвилин.

Готово! При подачі можна (і потрібно) натерти поверх картоплі твердий сир і прикрасити зеленню. Впевнена, такий апетитний спосіб, як зробити картопля в сметані, вам сподобається!


  • Картопля - 400 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Крем - 2 Ст. Ложки
  • Молоко - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
  • Зелень - За смаком
  • Сир твердий - 50 грам
Якщо потрібен ситний гарнір універсального призначення, або ж недороге блюдо для частування гостей, вам явно сподобається цей класичний рецепт картоплі в сметані, адже готувати ми будемо саме так, як готували наші бабусі, і хоча горщики нині не ті, та й печі ми замінили духовками, смак і аромат справжньої домашньої кухні вас не розчарує!

1. Картоплю і цибулю миємо й чистимо. Нарізаємо картоплю тоненькими кружальцями або брусочками, а цибулину - півкільцями.

2. Картоплю змішуємо в окремому посуді з сіллю, перцем, зеленню, і вибраними вами приправами.

3. Сметану в окремому посуді змішуємо з молоком. Якщо боїтеся недосолити, - можна посолити і додати приправ і в цей білий соус.

4. Беремо горщик, і викладаємо в нього частину картоплі (тут продуктів на дві порції), потім половину нарізаної цибулі, і заливаємо сметаною.

5. Проробляємо ті ж махінації з другим горщиком, закриваємо обидва кришечками, і відправимо в духовку на 40-50 хвилин.

Готово! При подачі можна (і потрібно) натерти поверх картоплі твердий сир і прикрасити зеленню. Впевнена, такий апетитний спосіб, як зробити картопля в сметані, вам сподобається!

Схожі рецепти