Картопля, запечений в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Ну хто ж не любить картоплю? можливо, не всі дозволяють собі її є регулярно, але абсолютно всі її люблять. Розповім про ще одну варіації на тему, як приготувати картоплю, запечений в сметані.
Страв з використанням картоплі велике безліч: овоч запікають, заварювати, смажать, гасять ... Мій варіант приготування картоплі в сметані відрізняється простотою і особливою ніжністю. Завдяки тому, що нарізаю картопля дрібно, він завжди пропікається і не буває сирим, тому навіть недосвідчений кулінар може не переживати за блюдо. До такої картоплі можна додати зелень, ароматні трави і різні спеції.
- Картопля - 1 кілограм
- Крем - 150-200 мілілітрів
- Цибуля - 1 штука
- Кріп сухий - 2 Ст. Ложки
- Сіль і чорний мелений перець - За смаком
- Часник - 5 зубчиків
- Черрі - 9 штук
1. Приготування починаю з підготовки картоплі: чищу і мою бульби, нарізаю їх тонкими часточками і перекладаю в жаротривку форму.
2. За смаком додаю сіль і чорний мелений перець (можна використовувати будь-які за смаком спеції).
3. Ріпчасту цибулю чищу і мою, нарізаю його півкільцями і додаю до картоплі, крім цього кладу ще й сухий кріп.
4. У самий останній момент додаю сметану.
5. Ретельно перемішую картопля. Робив це руками, так набагато зручніше. Чищу часник, нарізаю його пластинами, засовую їх всередину картоплі.
6. Випікаю в розігрітому до 200-220 градусів духовці близько 40-50 хвилин, потім дістаю з духовки і викладаю вимиті томати черрі, готую ще 10-15 хвилин.
7. Подаю блюдо горячим, з томатами і свіжою зеленню, смачного!