Рецепт Картопля з грибами в сметані фото

Картопля з грибами в сметані
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Картопля, Гриби, Печериці
Вегетаріанське харчування
Святковий обід
Гарячі страви

Якщо на кону вечерю в колі найближчих членів сім'ї або довгоочікуваних гостей, дуже хочеться побалувати їх чимось особливим. А що може бути краще, смачніше і рідніше картоплі з грибами в сметані?

У мене немає сумнівів, що таке блюдо буде користуватися попитом навіть у найвибагливіших гурманів, тому не полінуйтеся, і прочитайте, як приготувати картоплю з грибами в сметані! По суті, продукти всі доступні, готувати легко. Та й багато часу на запікання у вас не піде, так як я спеціально для цього майже всі інгредієнти попередньо злегка обсмажую на сковороді. Гості завжди в захваті!

1. Картопля моєму і чистимо. Нарізаємо тоненькими кружальцями і посипаємо відразу ж сіллю і перцем. Перемішуємо.

2. Часник також чистимо і нарізаємо дуже дрібненько, або ж тиснемо прямо в миску з картоплею. Знову ж добре перемішати.

3. Гриби промиваємо та нарізаємо часточками.

4. Масло злегка прогріваємо в сковороді і підсмажуємо спочатку гриби. А потім окремо картопля. Гриби повинні пустити воду, а картопля стати м'яким.

5. У форму для запікання перекладаємо продукти в довільному порядку. Заливаємо все це справа сметаною, солимо і перчимо ще разок, і відправимо в розігріту духовку на 20 хвилин.

Готово! При подачі посипайте страву зеленню, і бажано відразу ж і подавати, - нехай гості теж насолодяться запаморочливим ароматом! Навіть сумніватися не буду, що цей простий рецепт картоплі з грибами в сметані вам сподобається.


  • Картопля - 700 грам
  • Печериці - 400 грам
  • Крем - 300 мілілітрів
  • Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 3 зубчики
  • Зелень - За смаком
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком
У мене немає сумнівів, що таке блюдо буде користуватися попитом навіть у найвибагливіших гурманів, тому не полінуйтеся, і прочитайте, як приготувати картоплю з грибами в сметані! По суті, продукти всі доступні, готувати легко. Та й багато часу на запікання у вас не піде, так як я спеціально для цього майже всі інгредієнти попередньо злегка обсмажую на сковороді. Гості завжди в захваті!

1. Картопля моєму і чистимо. Нарізаємо тоненькими кружальцями і посипаємо відразу ж сіллю і перцем. Перемішуємо.

2. Часник також чистимо і нарізаємо дуже дрібненько, або ж тиснемо прямо в миску з картоплею. Знову ж добре перемішати.

3. Гриби промиваємо та нарізаємо часточками.

4. Масло злегка прогріваємо в сковороді і підсмажуємо спочатку гриби. А потім окремо картопля. Гриби повинні пустити воду, а картопля стати м'яким.

5. У форму для запікання перекладаємо продукти в довільному порядку. Заливаємо все це справа сметаною, солимо і перчимо ще разок, і відправимо в розігріту духовку на 20 хвилин.

Готово! При подачі посипайте страву зеленню, і бажано відразу ж і подавати, - нехай гості теж насолодяться запаморочливим ароматом! Навіть сумніватися не буду, що цей простий рецепт картоплі з грибами в сметані вам сподобається.

Схожі рецепти