Картопля з грибами в сметані
(покроковий рецепт з фото)
Якщо на кону вечерю в колі найближчих членів сім'ї або довгоочікуваних гостей, дуже хочеться побалувати їх чимось особливим. А що може бути краще, смачніше і рідніше картоплі з грибами в сметані?
У мене немає сумнівів, що таке блюдо буде користуватися попитом навіть у найвибагливіших гурманів, тому не полінуйтеся, і прочитайте, як приготувати картоплю з грибами в сметані! По суті, продукти всі доступні, готувати легко. Та й багато часу на запікання у вас не піде, так як я спеціально для цього майже всі інгредієнти попередньо злегка обсмажую на сковороді. Гості завжди в захваті!
1. Картопля моєму і чистимо. Нарізаємо тоненькими кружальцями і посипаємо відразу ж сіллю і перцем. Перемішуємо.
2. Часник також чистимо і нарізаємо дуже дрібненько, або ж тиснемо прямо в миску з картоплею. Знову ж добре перемішати.
3. Гриби промиваємо та нарізаємо часточками.
4. Масло злегка прогріваємо в сковороді і підсмажуємо спочатку гриби. А потім окремо картопля. Гриби повинні пустити воду, а картопля стати м'яким.
5. У форму для запікання перекладаємо продукти в довільному порядку. Заливаємо все це справа сметаною, солимо і перчимо ще разок, і відправимо в розігріту духовку на 20 хвилин.
Готово! При подачі посипайте страву зеленню, і бажано відразу ж і подавати, - нехай гості теж насолодяться запаморочливим ароматом! Навіть сумніватися не буду, що цей простий рецепт картоплі з грибами в сметані вам сподобається.
- Картопля - 700 грам
- Печериці - 400 грам
- Крем - 300 мілілітрів
- Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
- Часник - 3 зубчики
- Зелень - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1. Картопля моєму і чистимо. Нарізаємо тоненькими кружальцями і посипаємо відразу ж сіллю і перцем. Перемішуємо.
2. Часник також чистимо і нарізаємо дуже дрібненько, або ж тиснемо прямо в миску з картоплею. Знову ж добре перемішати.
3. Гриби промиваємо та нарізаємо часточками.
4. Масло злегка прогріваємо в сковороді і підсмажуємо спочатку гриби. А потім окремо картопля. Гриби повинні пустити воду, а картопля стати м'яким.
5. У форму для запікання перекладаємо продукти в довільному порядку. Заливаємо все це справа сметаною, солимо і перчимо ще разок, і відправимо в розігріту духовку на 20 хвилин.
Готово! При подачі посипайте страву зеленню, і бажано відразу ж і подавати, - нехай гості теж насолодяться запаморочливим ароматом! Навіть сумніватися не буду, що цей простий рецепт картоплі з грибами в сметані вам сподобається.