Картопля в фользі в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Картопля, запечений в фользі, виходить дуже смачним і красивим. Його можна приготувати просто на вечерю. Їм легко можна прикрасити святковий стіл. А соус додасть картоплі особливий пікантний смак.
Кількість порцій: 6
- Картопля - 500 грам
- Крем - 150 грам
- Майонез - 100 грам
- Маринований огірок - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Зелень кропу - 15 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Рослинна олія - За смаком
1. Вибрати рівні картоплини, бажано однакового розміру. Добре промити, щоб не залишилося бруду. Кожну картоплю змастити олією. Нарізати фольгу за розміром картоплин. Загорнути кожну картоплину у фольгу.
2. Всі загорнуті картоплини помістити на деко і запікати в духовці, нагрітої до 180 градусів, про час.
3. Є час, щоб приготувати соус. В окремому посуді змішати сметану і майонез. Часник подрібнити за допомогою Часничниці. Маринований огірок порубати дуже дрібно. Зелень промити, висушити і дрібно порубати. У сметанно-майонезну суміш покласти огірки, часник і зелень.
4. Дістати готову картоплю і розгорнути фольгу. Кожну картоплину надрізати глибоко хрест-навхрест. Покласти в надріз начинку і закрити фольгою, щоб картопля зміг просочитися начинкою. Викласти картоплю на блюдо і зверху покласти соус. Дуже проста їжа, але і дуже смачна.